Berga es decanta per Junts tot i que el partit perd 2.657 vots respecte a fa cinc anys

La segona força més votada a la capital berguedana ha estat ERC, que també perd paperetes, mentre que el PSC se situa al tercer lloc amb 9 punts més que el 2019

Una persona introdueix un vot en una urna

Una persona introdueix un vot en una urna / Redacció

Redacció

Junts ha estat la força més votada a la ciutat de Berga en aquestes eleccions europees, tot i que ha perdut 2.657 vots respecte a l'any 2019. N'ha obtingut 1.618 (36,73%) d'una participació del 35,99%. L'alta abstenció ha perjudicat els partits catalanistes independentistes, segons líders polítics.

Per la seva part, ERC s'ha situat com a segona força a Berga amb un total de 1.014 vots, 1.097 menys que l'any 2019, mentre que els socialistes se situen en tercer lloc, amb seixanta vots més respecte a fa 5 anys.

Els resultats segueixen la mateixa tònica que en les passades eleccions catalanes del 12 de maig, en què Junts també es va erigir com a primera força, però suposen un canvi de posicions entre ERC i el PSC, tenint en compte que en els comicis catalans els socialistes van passar per davant dels republicans.

Pel que fa a la resta de partits, el PP ha obtingut 261 vots i se situa per davant de Vox, que n'obté 170. A la capital berguedana els Comuns i Sumar han quedat frec a frec amb 127 i 100 paperetes respectivament. També destaquen els 62 vots que ha sumat la força de nova creació "Se acabó la fiesta".