El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha avisat que ajornar les eleccions del 14-F és "greu per a la democràcia" i ha demanat "responsabilitat" als partits. "La resposta ha de ser absolutament proporcionada a la situació", ja que és una qüestió "molt delicada" que afecta "la vertebració de la democràcia", ha dit Campo aquest dijous al matí en una entrevista a 'RTVE'. El ministre de Justícia ha remarcat que la suspensió de les eleccions no està contemplada a la llei electoral i ha recordat que hi ha "mecanismes d'impugnació". Preguntat per si amb un ajornament electoral es podrien resoldre els indults abans de la nova data dels comicis, Campo ho ha vist "francament difícil".

"No crec que es puguin ajornar tant", ha dit Campo, a qui s'ha plantejat la possibilitat que els líders independentistes empresonats puguin participar en les eleccions ajornades. Campo ha dit que encara cal que el Tribunal Suprem es pronunciï i ha negat que l'alt tribunal estigui retardant la decisió.

"Estem en temps força normals i primerencs", ha afirmat. Pel que fa a la denegació de l'extradició de l'exconseller Lluís Puig per la justícia belga, Campo ha mostrat "preocupació" i ha afirmat que a Espanya "es compleixen escrupolosament els drets fonamentals". "S'està estudiant per qui correspon la possibilitat de presentar aquest recurs", ha dit.