El president del Parlament, Roger Torrent, ha qualificat "d'irresponsabilitat màxima" i "escandalós" que el ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, intenti imposar que les eleccions s'han de fer "sí o sí" el 14-F per "interessos electoralistes". En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Torrent ha argumentat que Illa diu que cal reduir la mobilitat per la covid i al mateix temps vol mobilitzar més de 5 milions de persones a les eleccions. Torrent demana "el màxim consens possible" en la reunió de la taula de partits de divendres per prendre una decisió definitiva i defensa que s'ha de fer cas als experts. "Entre vots i vides s'ha de prioritzar la salut de les persones", ha conclòs.

Torrent ha assegurat que si ERC es mogués per interessos partidistes les eleccions haurien de ser "ja" perquè els republicans són el partit més votat segons les enquestes. Però el president del Parlament ha garantit que el seu partit no es mou per interessos electorals.

En canvi, ha assenyalat que el PSC sí que actua per interessos partidistes. Una actitud que considera "escandalosa" tenint en compte que el candidat dels socialistes és el ministre de Sanitat. I avisa que aquesta posició genera una "crisi de confiança". En aquest sentit, ha assenyalat la contradicció que suposa que el PSOE ajorni el congrés del partit per a la tardor i alhora defensi que les eleccions a Catalunya es mantinguin el 14 de febrer.

Preguntat per quina seria la millor data en cas d'ajornament, Torrent ha dit que s'ha de fer cas als criteris mèdics i que les eleccions s'haurien de situar quan els experts diguin que és una bona data perquè les previsions fan pensar que ja s'haurà superat l'onada actual. No ha volgut entrar però a valorar si això seria entre els mesos de maig i juny.

Torrent ha fet una crida als partits per arribar al "màxim consens possible" en la reunió de divendres i ha posat sobre la taula que hi ha "una evidència científica que diu que no és recomanable celebrar eleccions en la data prevista". També ho diu, segons ha recordat, un informe del Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Segons el president del Parlament, les dades epidemiològiques indiquen que probablement anar a eleccions és "un risc massa elevat des del punt de vista de la salut". I per tant, si s'acaba decidint un ajornament, s'allargarà l'actual situació d'interinatge.

En cas que s'allargui, Torrent ha dit que el Govern ha de continuar treballant per gestionar la pandèmia i que, des del punt de vista parlamentari, el Parlament ha de controlar l'executiu català. En aquests sentit, ha apuntat que el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha comparegut més vegades al Parlament de les que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha fet al Congrés sense estar en funcions.