La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha sostingut avui que "és un delicte que a Catalunya, amb el clima que hi ha, estigui tot tancat", en referència a les mesures restrictives adoptades per la Generalitat per frenar l'avanç del coronavirus.

Ayuso ha participat aquest dissabte en un acte electoral del 14F a l'Hotel Miramar de Barcelona al costat del candidat de l'PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández.

"És un delicte a Catalunya, amb el clima que teniu, tenir-ho tot tancat, tenir la gent a casa seva, tenir la gent arruïnada i dir que aquesta és la manera de sortejar l'epidèmia", ha asseverat la presidenta madrilenya en al·lusió a les restriccions decretades per la Generalitat, en general més severes que les imposades pel seu govern.

Ha defensat així mateix que "els tancaments massius, sense estratègia, sense estudi, no estan servint per a res", això el dia en què Catalunya ha superat el mig milió de casos confirmats de COVID-19 acumulats des de l'inici de la pandèmia, en situar aquesta xifra exactament en 501.803, mentre que ascendeixen fins 19.079 els morts comptabilitzats a causa de virus.

Al temps, ha advertit que el president del Govern, Pedro Sánchez, "no farà res fins que passi la campanya" catalana per frenar els contagis.

"No farà res fins que passin aquestes eleccions on tant ha posat en joc: ha posat en joc un ministre que ha donat l'esquena a la major epidèmia que ha patit Espanya en tot un segle", ha deplorat en referència al candidat de PSC a la Generalitat, l'exministre de Sanitat Salvador Illa.

En aquest sentit, ha denunciat que "el socialisme són paraules màgiques, propaganda, i sobretot un germen que es va colant a les butxaques, els sentiments i les decisions de tots els ciutadans".

Ha lamentat que el PIB estigui "enfonsat" i la "pandèmia desbocada" i que, malgrat això, als dirigents socialistes "els és igual, perquè ni senten ni pateixen: no faran res fins que passi la campanya", ha insistit.

A més, ha dit que des del mes de setembre el llavors ministre Illa es va proposar "enfonsar Madrid per guanyar-se el suport de l'independentisme", ja amb la vista fixada a les eleccions.

Després ha afegit que "l'únic èxit que té Illa" per ser candidat a la presidència de la Generalitat "és ser català": "A partir d'aquí, podem donar per conclòs que ha estat un desastre (...) Lluny d'anar contra la pandèmia ha decidit que la pandèmia arrasi amb tot ", li ha retret.

Ayuso ha alertat que "el socialisme i l'independentisme van totalment de la mà" perquè tots dos, ha dit, "el que pretenen és submissió i dependència" per part dels ciutadans en relació al que faci l'administració.

"Això sí, molts sentiments i molta identitat, que és l'única cosa que saben gestionar", ha ironitzat.

Ha defensat que a Catalunya li toca "recuperar el seny (sentit comú), l'orgull i la llibertat", i ha dit que "Madrid i Catalunya han de seguir creixent juntes" després d'uns anys en què hi ha hagut "molts odis enquistats i molta corrupció independentista ".

De fet, ha assegurat que "molts catalans" s'han traslladat a Madrid, que "és llibertat", perquè els "deixin en pau" i, segons les seves paraules, amb l'objectiu de ser "més catalans" del que poden ser a Catalunya.