El candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, va fer una crida a omplir les urnes el 14 de febrer de «vots taronges» per tal de formar un Govern «netament constitucionalista». «O escollim allargar el malson del procés per activa amb més partits independentistes o per passiva amb un tripartit, o escollim un Govern que faci una legislatura suportable per a tots», va advertir a la reunió del Comitè Executiu del partit, que es va celebrar ahir a Barcelona.

Cs, que busca una aliança amb el PSC després del 14-F, desconfia de la possibilitat que els socialistes acabin pactant amb ERC. Per això, va apostar per ser al Govern i impulsar «la tolerància zero amb la corrupció i que es respecti la neutralitat dels edificis públics».

«Si soc president de la Generalitat, seré el primer president netament constitucionalista de Catalunya», va asseverar, ja que va posar en dubte la tasca dels socialistes Pasqual Maragall i José Montilla.

Del primer es va criticar que fes un Estatut «inconstitucional» i del segon que es manifestés el 2010 contra la sentència del Tribunal Constitucional.

Carrizosa va lloar el paper de la seva formació al Parlament la passada legislatura i va assegurar que han impedit que la cambra es converteixi en «el Teatre Nacional de Catalunya del procés». El cap de llista del partit per a les eleccions va afirmar que la victòria de Cs el 2017 va posar «la llavor d'un futur Govern constitucionalista» i, alhora, va servir per «evitar noves temptacions rupturistes» per part de l'independentisme.