Les enquestes electorals difereixen en pronosticar qui serà el guanyador però coincideixen que la victòria a les eleccions catalanes està a l'abast de tres candidats, Salvador Illa, Pere Aragonès i Laura Borràs, que pugnen per atreure el vot indecís, encara molt nombrós i que serà decisiu per decantar el resultat del 14F.

Mentre que Illa, exministre i cap de llista del PSC, busca concentrar el vot útil dels qui volen «passar pàgina» del procés, Aragonès i Borràs pugnen per ser la primera força independentista el 14F i liderar un Govern sobiranista. Segons una enquesta de GESOP per a El Periódico, el PSC segueix al capdavant en intenció de vot, seguit de prop per ERC i JxCat, en un pols condicionat per l'alt nombre d'indecisos, que se situa en el 31,6 % dels votants, una xifra que abans de la campanya el CIS va situar en el 50,7%.

Una altra enquesta, de Sigma Dos per a Antena 3, estima que ERC aconseguiria entre 31 i 33 diputats, lleugerament per sobre de JxCat (30-32) i el PSC (29-32).

En el quart dia de campanya, Aragonès va insistir a marcar perfil independentista i allunyar la hipòtesi d'un acord a tres bandes entre ERC, els comuns i el PSC. El candidat d'ERC a la Generalitat va assegurar que «en cap concepte» donaria suport a un Govern del PSC presidit per Illa i va descartar una possible abstenció o un suport extern ja que «representa un projecte antagònic».

El número u dels socialistes va participar en una xerrada sobre cultura amb la número quatre de la seva candidatura, l'escriptora Gemma Lienas, i el secretari de Cultura i societat del PSC, Joan Francesc Marco, i va criticar que els governs independentistes dels últims anys «s'han omplert la boca parlant de cultura i al final no han fet res», i assenyalar com a prova la baixa inversió pressupostària en cultura, que representa el 0,6 % del total.

D'altra banda, en un intent de polaritzar la campanya com un pols entre ell i Illa, Aragonès va reptar al candidat socialista a un ´cara a cara', una idea que difícilment cristal·litzarà però que no va agradar Borràs.

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat entén que el 14F no és cosa de dos, sinó en tot cas de tres, per la qual cosa proposa ampliar aquest hipotètic ´cara a cara' a «un trio», perquè ella també hi pugui participar.

La candidata de Junts v descartar impulsar una reforma de l'impost sobre successions si governa, després de mostrar-se en contra d'incrementar la pressió fiscal. Així ho va manifestar en una roda de premsa telemàtica per presentar les principals 50 mesures que proposa el partit en cas de governar i recull el programa electoral de JxCat, el qual encara no han presentat. Aquesta qüestió ha generat debat en el si de la formació després que el número tres de la llista, Joan Canadell, apostés per suprimir l'impost sobre successions, mentre que el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, s'hi posicionés en contra.