La campanya de les eleccions catalanes ha viscut avui diumenge la seva desena jornada. Amb els partits apostant per un esprint final ple d'obstacles i travetes. Els ecos de l'enfrontament de Vic després d'un miting de Vox a Vic dissabte, han marcat el desè dia de campanya.

Des del partit socialista, amb Salvador Illa al capdavant, han mantingut el seu discurs en el qual no té cabuda ni la menció a la possibilitat de reeditar un tripartit, ni la porta oberta a un altre procés. Per consolidar l'aposta per l'exminisitre de Sanitat, Pedro Sánchez ha anunciat la seva presència el pròxim dimecres de nou a Catalunya. Tot això el dia en què Pablo Casado ha vingut per donar el seu recolzament a Alejandro Fernández a L'Hospitalet de Llobregat.

Oriol Junqueras ha apostat novament, en un discurs carregat d'emoció, per reafirmar la seva convicció de victòria en la figura de Pere Aragonés, que ha aprofitat un acte a Girona per acusar Illa de «desertor de les seves responsabilitats». Amb el rerefons de la pugna dialèctica pel tema dels cartells entre Ada Colau i Carles Puigdemont, els Comuns van aprofitar la presència a Lloret de Mar d'Alberto Garzón al costat de Jéssica Albiach, per llançar un missatge que recorda que un sector de l'independentisme va recolzar les retallades del PP. Des de JxCat Laura Borrás ha encoratjat els seus votants des de Vic a l'equador de la campanya amb un missatge en què entreveuen una coalició de tots els partits (de Vox als Comuns) contra Junts.

La presència de Vox a Salt i Valls, amb Javier Ortega Smith per donar suport a Ignacio Garriga, feien preveure nous aldarulls. I així va ser. Els Mossos van haver d'intervenir de nou per dissoldre els manifestants antifeixistes. Mentrestant, des de Ciutadans, Inés Arrimadas va prosseguir en campanya a Girona, al costat de Carlos Carrizosa, per avisar que el 14 F s'haurà de decidir entre dos models per a Catalunya, la casa dels horrors o el govern constitucionalista que proposen ells. El partit hereu de Carles Puigdemont, el PDeCAT, liderat per Àngels Chacón, va advertir que JxCat podria embolicar-se en un tripartit d'esquerres amb ERC i la CUP.