Tots els col·legis electorals d'Igualada han constituït les meses tot i que prop de 400 persones de la comarca de l'Anoia que els ha tocat formar part d'una mesa electoral han presentat documentació a la Junta Electoral per evitar formar-ne part en aquestes eleccions. Els igualadins i igualadines han començat a votar amb normalitat des de primera hora tot i que amb poca afluència de gent probablement degut a la pluja, la qual podria ser un punt negatiu. D'altra banda, també amb un punt d'incertesa pels canvis d'aquesta jornada electoral sense precedents, ja que la pandèmia ha obligat a repensar de dalt a baix les eleccions del Parlament de Catalunya i aplicar diversos canvis, protocols i sistemes de protecció.

A Igualada les novetats pel que fa la ubicació dels col·legis electorals han estat importants i això ha fet que provoqués certa confusió en el moment d'entrar, sobretot en llocs on s'han concentrat diferents col·legis i meses electorals en un sol edifici com és el cas de l'edifici Escorxador, on aquest any s'hi ha concentrat l'Escola Àuria i la Residència Pare Vilaseca. Aquests canvis, tal com explica la tinent d'alcaldessa Carlota Carner, s'han produït i treballat amb la idea d'utilitzar només edificis públics i s'han descartat residències, centres sanitaris o centres educatius de titularitat privada. En total, el mapa electoral d'Igualada d'enguany es divideix en 22 col·legis i 48 meses electorals.

A marge dels col·legis electorals, per la jornada d'avui l'Ajuntament d'Igualada ha elaborat un dispositiu extraordinari per garantir les mesures sanitàries en aquestes eleccions, que, fins al moment, destaquen amb molta disciplina per part dels votants amb els circuits marcats per la seguretat establerta, tal com ha destacat el conseller Bernat Solé. A cada local de votació hi ha un responsable sanitari qui s'encarrega de vetllar pel compliment de totes les mesures sanitàries motivades per la pandèmia i desenvolupa la seva tasca a l'interior del col·legi electoral. Dins d'aquestes tasques els ciutadans hauran d'utilitzar gel hidroalcohòlic en entrar al col·legi, fer la respectiva cua mantenint la distància de seguretat, marcada a terra en molts casos, i sortint per un accés diferent del d'entrada.

A més, en alguns col·legis també hi ha responsables de cues qui vetllen perquè l'accés i la sortida del local es faci complint totes les mesures de protecció. Es preveu que aquest personal cobreixi un torn de matí i un de tarda per garantir aquesta tasca durant tota la jornada. Tot i aquest personal, la Policia Local i Mossos d'Esquadra reforcen el dispositiu habitual de vigilància.

El dispositiu de neteja

L'Ajuntament d'Igualada també va contractar una empresa per dur a terme la desinfecció de tots els col·legis electorals el dia abans de les votacions. A més, avui al vespre, tot just acabada la jornada electoral, es desinfectaran els espais que demà recuperaran la seva activitat habitual.