L'afluència de votants als col·legis electorals es va reduir dràsticament a partir de les set del vespre, franja en la qual es recomanava que anessin a votar les persones aïllades per covid, segons han explicat apoderats de diferents formacions a Regió7.

Rosa Santasusana, apoderada d'En Comú Podem a Navarcles es mostrava molt taxativa: «la votació es va acabar a les 7» destacant que en un dels col·legis de Navarcles, a partir d'aquella hora hi van anar sis persones, en un altre dos, i tot i no poder concretar la xifra del tercer, afegia que havia estat molt baixa. A Navarcles, aquest cop es votava al Pavelló Municipal, al Teatre Auditori Agustí Solé i Mas i a l'Escola Catalunya.

Felip González, apoderat del PSC, que estava al col·legi La Sèquia de Manresa, també constatava aquesta presència mínima de votants en l'última hora. Detallava que de les aproximadament 2.000 persones van votar a col·legi la Sèquia, només una ho va fer entre les 7 i les 8 del vespre.

Josep Huguet, que va ser apoderat d'ERC, en el seu cas al Conservatori de Manresa, també constatava aquesta baixa participació a última hora del dia. Després d'una jornada amb una afluència «habitual d'un dia amb poca participació», a última hora també va caure en picat, quan només «sis o set persones van venir a votar» i afegeix que la sensació és que hi van anar a aquella hora més perquè no hi havien pogut anar durant la resta de dia que no pas per temes relacionats amb covid.

A Sallent les coses també van ser similars. Jordina Moltó, apoderada de Junts per Catalunya explicava que a la Fàbrica Vella, on hi havia sis meses electorals, en aquella franja hi van votar tres persones i igual que Huguet explicava que «no donava la sensació que a aquella hora vingués gent per temes de contagi».

Més enllà d'aquesta franja d'última hora, Moltó explicava que durant la resta de dia hi havia hagut moviment, especialment durant les hores centrals del dia, a partir de les 12, un cop ja havia passat la franja recomanada per a les persones de risc.

Les recomanacions que es van establir per als votants és que de 9 a 12 del matí hi anessin persones de risc, entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda votés la població en general i que a última hora, de 7 a 8 del vespre, ho fessin les persones que estaven aïllades per covid. De fet, va ser en aquesta franja quan els membres d eles meses electorals van extremar encara més les mesures de protecció i es van posar els epi.

Consulta els resultats de les eleccions a Catalunya 2021, municipi a municipi.