Una vegada celebrades les eleccions catalanes del 14F, la XIII legislatura arrencarà amb el ple de constitució del Parlament, que se celebrarà com a molt tard el 12 de març, mentre que el debat d'investidura, si s'esgota el primer termini, haurà de tenir lloc el 26 de març.

El Parlament sortit de les urnes diumenge ha de constituir-se dins dels vint dies hàbils posteriors als comici: el termini límit és el 12 de març. En aquesta sessió constitutiva, els 135 diputats triaran el nou president del Parlament, les dues vicepresidències i les quatre secretaries de la Mesa. els posteriors vuit dies hàbils hauran de constituir-se els grups parlamentaris amb un mínim de cinc diputats. Tots els partits tenen diputats suficients per tenir grup propi excepte el PPC.

Dins dels deu dies hàbils posteriors a la constitució de la cambra, s'haurà de celebrar el ple d'investidura, que en cas d'esgotar-se els terminis tindria lloc com a molt tard el 26 de març. Correspon al president de la cambra proposar un candidat, després d'haver obert consultes amb els líders de les forces amb representació parlamentària per sondejar qui podria reunir la majoria necessària per ser investit.

La investidura del president requereix inicialment el suport de la majoria absoluta del Parlament, és a dir, un mínim de 68 diputats, i si el candidat no aconsegueix aquesta xifra pot sotmetre's dos dies després a una segona votació, en la qual en tindrà prou amb la majoria simple, més vots a favor que en contra. Si el candidat no aconseguís ser triat, s'obriria un termini de dos mesos per fer més debats d'investidura. Finalitzats aquests dos mesos -si s'haguessin esgotat prèviament tots els terminis seria el 26 de maig- sense haver pogut desbloquejar la investidura, el Parlament quedaria automàticament dissolt i es convocarien noves eleccions a Catalunya.