Arriba el diumenge 28 de maig i t'adones que tens el DNI caducat. Passa sovint, molta gent s'oblida de renovar el document d'identitat. I en un esdeveniment com són les eleccions municipals la pregunta que ens podem plantejar és: puc votar amb el DNI caducat?

La resposta a aquest dubte ens la facilita la Generalitat de Catalunya a través de la pàgina web del Parlament. I és que "sí".

El Document Nacional d'Identitat espanyol (DNI) és el document públic que acredita al seu titular identificant-lo, ja que és l'únic justificant complet de la identificació de la persona. Va ser establert pel decret de 2 de març de 1944 (publicat al BOE el 21 de març de 1944, p. 2.346-2.347) i el seu ús està regulat pel reial decret 1.553/2005, de 23 de desembre (publicat el 24 de desembre de 2005, p. 42.090-42.093

Identificar-se és imprescindible, amb el DNI o un altre document

Per poder exercir el seu dret a vot, cada ciutadà s'ha d'identificar davant dels responsables de la mesa electoral on li ha tocat votar. La presentació del DNI no és imprescindible. És a dir, també pots presentar:

  • El passaport
  • El permís de conduir.

El què és important és que el document presentat mostri la foto del titular. No es pot votar amb la targeta censal.

I si el DNI està caducat?

Sigui quin sigui el document utilitzat, ha de ser original; no se n'admeten fotocòpies. En canvi, no passa res que el document hagi caducat si permet la identificació de l'elector.

Votacions en les passades eleccions municipals celebrades el maig del 2019 Arxiu/Oscar Bayona

Quin és l'horari de votació?

L'horari de les eleccions generals d'aquest 28 de maig serà l'habitual. La votació s'inicia a les 9.00 hores i continuarà sense interrupció fins a les 20.00 hores, tot i que si en aquest moment queda algun elector/a dintre del local o en l'accés al local, se li permetrà votar. En cas que hi hagi hagut alguna interrupció, l'hora d'acabament s'allargarà tant com hagi durat la interrupció (però no pot ser superior a una hora).

Resultats de les eleccions del 28-M

Recorda que aquest 28 de maig pots consultar a Regió7 els resultats de les eleccions municipals 2023.

Resultats de les eleccions municipals a Manresa 2023

Resultats de les eleccions municipals a Berga 2023

Resultats de les eleccions municipals a Igualada 2023

Resultats de les eleccions municipals a Vic 2023

Resultats de les eleccions municipals a Solsona 2023

Resultats de les eleccions municipals a Puigcerdà 2023