Anar al cinema, passejar el gos i sobretot descansar i estar amb la família, son algunes de les activitats que han fet aquest dissabte els candidats per Barcelona a les eleccions generals. La cap de llista del PSC, Carme Chacón, passarà el dia a Esplugues de Llobregat, la seva ciutat natal. Josep Antoni Duran i Lleida, cap de llista per CiU, té previst dormir la migdiada i mirarà una pel·lícula. El candidat del PP, Jorge Fernández té ganes de passejar la seva gossa 'Lola'. Alfred Bosch, cap de llista d'ERC-RCat-Catalunya Sí, anirà al cinema a veure la pel·lícula "Anxaneta" amb els seus fills i, finalment, el cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, anirà a córrer pel Parc Güell.

Els cinc caps de llista han de combinar el descans amb els compromisos que aquest dissabte al migdia tenen amb alguns mitjans de comunicació.

La candidata del PSC, Carme Chacón, ha assistit aquest matí al funeral de la mare del secretari d'organització i director de campanya del PSC, José Zaragoza, i després ha passat el matí d'aquesta jornada de reflexió complint amb els compromisos adquirits amb diferents mitjans. La resta del dia té previst passar-lo a la seva localitat natal, Esplugues de Llobergat. Dinarà amb família, i passarà la tarda descansant i gaudint de la companyia del seu fill de 3 anys. A última hora espera poder sortir a fer una passejada per Esplugues.

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, pensa passar el dia de reflexió amb la família per recuperar el temps perdut durant aquesta campanya electoral. Després de participar en una sessió fotogràfica per alguns mitjans el candidat de CiU ha agraït amb un vermut la tasca realitzada durant la campanya electoral pels membres del comitè polític i logístic de la formació, que, per la seva banda, li han preparat una sorpresa.

Una actuació de mariachis per fer realitat una de les seves frases finals dels mítings de campanya: "Som els mariachis que fem sentir la veu de Catalunya a Madrid. Prefereixo ser mariachi de Catalunya que palmero del PSOE", ha afirmat més d'una vegada Duran i Lleida, que no ha dubtat a posar-se un barret de mariachi i sumar-se a cantar algunes de les cançons típiques d'aquest conjunt musical típic dels estats mexicans de Jalisco i Michoacán.

Posteriorment, Duran, que té ara mateix al seu pare a Barcelona, ha dinat amb ell i amb la seva dona i filles. Després de dinar, recuperarà forces dormint la migdiada i acte seguit optarà per anar al cinema o per veure a casa una pel·lícula de DVD per tal d'evadir-se una mica del que li vindrà l'endemà amb les eleccions.

El cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, passarà aquest dia de reflexió a casa seva amb la seva dona Assumpció acompanyat també de la seva gossa 'Lola'. Jorge Fernández té moltes ganes de passar un dia tranquil i relaxat i poder treure a passejar la seva gossa.

Alfred Bosch reflexionarà al cinema. El cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, aprofitarà la jornada per portar els seus dos fills al cinema. "Ells m'han dit que volen veure 'Enxaneta', per tant sembla que jo també voldré", ha ironitzat. El candidat independentista desconnectarà de la política per primera vegada des que va començar la campanya i, si surt escollit diputat, per última vegada en els propers quatre anys. I és que a partir de dilluns deixarà d'escriure novel·les i abandonarà temporalment la seva tasca docent a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per dedicar-se, per primera vegada, a la política professional.

Joan Coscubiela començarà la jornada de reflexió amb el seu esport preferit -que durant la campanya no ha pogut practicar tant com voldria- i anirà a córrer pel Parc Güell. Tot seguit, el candidat d'ICV-EUiA s'anirà a fer la fotografia amb la resta de candidats per a la premsa i anirà a dinar amb calma, amb un "bon vinet" i acompanyat de la seva família. A continuació té previst fer una migdiada i a la tarda vol anar al cinema a veure una bona pel·lícula. Tot plegat, per intentar combatre aquell "cuc" a l'estómac que assegura que tindrà de cara al 20-N, el primer dia a la seva vida que s'enfronta a les urnes.

Rubalcaba i Rajoy, també descans i família

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, dedicarà la jornada de reflexió d'aquest dissabte a estar amb la seva família i a descansar, després d'aquests intensos dies de campanya electoral en què ha recorregut més de 23.000 quilòmetres i ha portat a terme 41 actes electorals.

El candidat socialista començarà la jornada fent una passejada durant el matí en companyia de la seva dona, Pilar Goya, per un parc proper a la seva residència, a les rodalies de Madrid. Posteriorment, anirà a dinar amb el seu equip de treball més proper, a la seu socialista del carrer Ferraz.

A la tarda, el candidat socialista tornarà al seu domicili per escoltar alguna de les seves músiques preferides, recuperar alguna lectura endarrerida i al vespre veurà per televisió el partit de futbol entre el Reial Madrid i el València.

Pel que fa al líder del PP, Mariano Rajoy, també ha començat la jornada amb una passejada i té previst passar la resta del dia acompanyat per la seva família descansant i probablement veient també el partit del Reial Madrid, del que és un gran aficionat.