Prop de 8.300 membres de cossos de seguretat entre agents dels Mossos d'Esquadra de les diverses policies locals catalanes, de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i d'empreses privades de seguretat participen aquest diumenge en el dispositiu 'Urna', dissenyat en motiu de les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat.

Concretament es mobilitzaran 3.015 mossos d'esquadra i 1.867 membres de les policies locals i de les empreses privades de seguretat. L'ampli desplegament policial té per objectiu el manteniment de la seguretat ciutadana, sobretot, a l'entorn dels 2.700 col·legis electorals de Catalunya.

Policies locals i vigilants de seguretat privada treballaran en la vigilància dels col·legis electorals per evitar possibles incidències que puguin afectar el desenvolupament de la jornada electoral.

El dispositiu també preveu establir un Centre de Coordinació amb representació de totes les forces de seguretat de l'Estat que s'encarregarà de fer seguiment del procés electoral per assegurar-ne el funcionament correcte. Segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya, enguany es desplegaran 1.583 guàrdies civils i 551 policies nacionals.

Així mateix, el Cos de Mossos d'Esquadra mantindrà desplegats gairebé 3.000 agents més per tot el territori que s'encarregaran de vetllar per la seguretat ciutadana que, en principi, no està directament vinculada amb el dispositiu electoral.

Tot i així, estaran a disposició del cap del dispositiu 'Urna' en cas que hagin de col·laborar amb tasques directament relacionades amb l'operatiu electoral.

El dispositiu 'Urna' va entrar en funcionament el 28 d'octubre passat i es mantindrà actiu fins al dilluns 21 de novembre.

En els últims comicis, el 9 de març del 2008, es van desplegar 16.600 agents: 8.000 policies locals de 204 municipis, 3.900 Mossos d'Esquadra, 3.100 guàrdies civils i 1.600 policies nacionals.