El president del govern, Mariano Rajoy, va donar per acabat el lideratge de Pedro Sánchez al PSOE i va recomanar als socialistes que dediquin un temps a reorganitzar-se. Va ser l'atac més directe de Rajoy al PSOE des que va començar la campanya, i el cap de l'Executiu el va fer a Andalusia, que presideix la socialista Susana Díaz.

Rajoy va insistir que els socialistes no poden dir a la gent, "després de l'embolic que van organitzar a Espanya", que "ara tenen unes receptes magnífiques, simplement perquè no és creïble". I tot seguit els va llançar la seva recomanació: "vostès han d'estar una temporada tranquils, organitzant-se bé" i "veure com poden plantejar les coses millor en el futur", va dir.

No va ser l'única crítica al PSOE, perquè Rajoy també va acusar aquest partit de prometre ara la lluna en un cove quan quatre anys enrere va deixar el país amb 3,4 milions d'aturats més.

Rajoy va assenyalar que la clau perquè el país segueixi millorant "no és tenir bona voluntat", que en tenen tots, sinó disposar "dels coneixements, les ganes i la valentia suficients per fer una política econòmica que et permeti créixer". Una cosa que "no són capaços de fer alguns que caminen prometent el que mai donen quan tenen la responsabilitat", va afegir el president, arremetent de nou contra el PSOE.

En molta menys mesura va atacar Rajoy en aquesta ocasió altres partits, i només va dedicar un minut per advertir que "cal anar amb molta cura" amb els emergents.

"Experiments, pocs", va dir Rajoy, per a qui "en la vida convé pensar les coses, saber què és el que cal fer i veure la cara a l'un i a l'altre". "Espanya no necessita ni experiments ni fer marxa enrere", va concloure Rajoy, repetint així el missatge que més va donar en els mesos de precampanya, i insistint que cal donar suport al PP ara que Espanya "ha fixat un rumb raonable" i les coses van millor.

Així, va advertir que els processos de canvi "no es tallen per la meitat" sinó que "es continuen fins al final", i va tornar a apel·lar a l'experiència de govern que tenen els populars, la victòria dels quals, en qualsevol cas, va tornar a augurar.

"Anem a guanyar i serà així perquè tenim un gran partit, el nostre", va dir.

Com fa en tots els mítings, Mariano Rajoy va citar els quatre objectius de la seva legislatura, entre els quals hi ha la defensa de la unitat d'Espanya, i en aquesta ocasió va tornar a recordar al President de la Generalitat, Artur Mas, que "ha de complir la llei". "I si no la compleix, caldrà aplicar-li els procediments establerts", va advertir.

El de Sevilla va ser l'últim acte de Rajoy a Andalusia en aquesta campanya. Va ser a Màlaga dijous passat -abans de la tradicional enganxada de cartells a Madrid- i va passar els dos últims dies visitant localitats i fent actes en quatre províncies.

Abans de marxar, va prometre que mantindrà el seu compromís amb Andalusia, comunitat per la qual ha fet, va apuntat, tot el que ha pogut, "per arreglar molts problemes importants que tenien uns altres que no són del PP".

"Jo per descomptat no trauré el bonobús a ningú, teniu política social, perquè donin lliçons", va dir Rajoy criticant la decisió de l'alcalde socialista de Sevilla, Juan Espadas, de retirar el bonobús gratuït als pensionistes i cobrar-lo segons el nivell de renda. Abans d'aquest míting, Mariano Rajoy va visitar un centre de la tercera edat al nucli de la ciutat, i va atendre els periodistes per comentar el debat de la nit anterior i subratllar que el va guanyar la vicepresidenta del govern. "El debat va estar molt bé i el va guanyar, com tots vostès saben, Soraya Sáenz de Santamaría", va dir.