Els col·legis electorals han obert amb normalitat i la jornada de votació en les eleccions generals ha arrencat sense incidents a les 09:00h del matí d'aquest diumenge, quan els 36.510.952 espanyols anomenats a les urnes triaran a 350 diputats del Congrés i 208 senadors per a la propera legislatura.

No obstant això, ja des de primera hora han ocorregut alguns fets curiosos que marquen la jornada electoral:

Per exemple, el vocal d'una taula electoral de Badajoz no ha pogut acreditar tal condició, perquè, segons ha explicat, la seva filla "es va menjar ahir la credencial", encara que finalment ha pogut participar en el procés gràcies a una certificació remesa per la Junta Provincial.

A més, la presidenta de taula del col·legi electoral instal·lat al centre Behargintza de Durango (Biscaia), en el qual el lehendakari Iñigo Urkullu ha dipositat el seu vot, l'ha anomenat Iñaki i Ignacio abans d'encertar el seu nom, Iñigo.

L'anècdota s'ha produït a les nou del matí, als pocs minuts d'obrir el col·legi. El president del govern basc ha lliurat el seu carnet d'identitat a la presidenta de la taula, que ha iniciat la lectura del seu nom amb un "Iñaki".

Iñigo Urkullu, un dels protagonistes involuntaris de la jornada.

Els deu votants de Salcedillo acudeixen junts a les urnes després d'un menjar de germanor

Els deu votants del municipi de Salcedillo (Terol) acudiran junts a les urnes després de celebrar un dinar de germanor, en la qual xerraran sobre la jornada electoral que se celebra aquest diumenge, 20 de desembre, a Espanya per triar als membres del Congrés i del Senat.

Un càmera de TVE sofreix un cop en el cap amb un cartell de taula electoral

El càmera de Televisió Espanyola (TVE) a la província de Ciudad Real Juan Olmeda ha patit un fort cop en el cap en caure-li un dels cartells metàl·lics que són instal·lats en els col·legis electors per identificar les diferents taules electorals. El cartell metàl·lic li ha caigut al càmera quan estava ajupit en el sòl recollint l'equip després d'haver gravat la votació del cap de llista del PP al Congrés per la província de Ciudad Real, Rosa Romero.

El cop ha estat molt fort, ja que no se n'ha adonat que li queia a sobre i ha quedat atordit per uns moments.

Una taula a Eivissa, constituïda pels tres primers votants al no presentar-se cap dels membres

Els col·legis electorals de Balears s'han obert amb normalitat aquest diumenge, excepte una taula en el Col·legi Encalla del Rei de Sant Antoni (Eivissa) en el qual no s'ha presentat cap dels membres i la taula ha hagut de ser constituïda pels tres primers votants.

Silicona en un col·legi de Tenerife

Tots les taules electorals s'han constituït a Canàries a l'hora prevista sense més incidències que la silicona que bloquejava el pany d'un col·legi electoral a Garachico (Tenerife), segons ha confirmat el delegat del Govern a les illes, Enrique Hernández Bento.

El problema s'ha solucionat amb rapidesa, recorrent a un manyà, i no ha ocasionat majors transtorns, ha indicat el delegat.

L'alcalde de Saragossa és president de taula per sorpresa

L'alcalde de Saragossa, Pedro *Santisteve, que durant la jornada electoral exerceix de president de taula en ser suplent i haver fallat el primer de la llista, ha declarat que no es va plantejar al seu moment plantejar cap tipus d'excepció, perquè "si toca, toca".

"No he mirat gens, ni excepcions ni gens perquè si toca, toca. Ja m'he fet a la idea. M'ha tocat amb dues veïnes estupendes i estem fent riures entre votació i votació", ha explicat , en declaracions als periodistes, l'alcalde de la capital aragonesa.