07 de març de 2019
07.03.2019
Regió7

Jaume Asens encapçalarà la candidatura de Catalunya en Comú a les eleccions del 28-A

Entre d'altres, el grup treballarà per la posada en llibertat «dels i les preses polítiques i per un referèndum pactat»

07.03.2019 | 18:49
Jaume Asens, atenent els mitjans

Jaume Asens, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, serà el cap de llista de Catalunya en Comú per la circumscripció de la capital catalana a les eleccions generals del proper 28 d'abril. La número dos de la llista serà Aina Vidal, diputada al Congrés, i el tres Gerardo Pisarello, tinent d'alcalde del consistori barceloní. Per darrere hi haurà Joan Mena, diputat al Congrés i portaveu de Catalunya en Comú, i Maria Freixanet, senadora de la mateixa formació. Per Tarragona encapçalaran la llista Fèlix Alonso i Àngels Pérez. Per Girona seran Joan Luengo i Maria Monge. I per Lleida Jaume Moya i Imma Perera. Quant a la candidatura al Senat, encapçalen la llista Joan Comorera per Barcelona, Carles Fuxet per Tarragona, Marta Domènech per Girona i Mercè Agustí per Lleida.

Des de la formació indiquen que la candidatura representa la "diversitat" de l'espai dels Comuns i que aposta per una "reforma plurinacional" d'Espanya. També afirmen que el grup treballarà per "construir ponts de diàleg" i aliances amb la resta d'esquerres i "forces de canvi" de l'Estat, així com per la posada en llibertat "dels i les preses polítiques i per un referèndum pactat".

La candidatura s'havia d'escollir per primàries del 12 al 14 de maig, però la formació indica que en presentar-se només una llista es ratificarà a les assemblees territorials que se celebraran el proper cap de setmana. En aquestes trobades també es ratificaran les condicions per repetir la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi. En cas afirmatiu, la llista de Catalunya en Comú s'unificarà amb els candidats escollits per primàries per Podem per configurar una única candidatura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook