El líder d'ERC, Oriol Junqueras, serà finalment qui encapçalarà la candidatura de la formació a les eleccions generals del 28 d'abril, perquè "és la millor manera de denunciar la situació de repressió i de vulneració de drets que pateix Catalunya", ha indicat la portaveu del partit, Marta Vilalta.

Segons ha indicat en una roda de premsa la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, l'executiva d'Esquerra ha decidit que, "mentre hi hagi repressió, Junqueras serà el cap de llista en totes les eleccions que hi hagi a partir d'ara".

Gabriel Rufián estarà en un lloc prominent de la candidatura i serà, en la pràctica, qui liderarà la campanya electoral, ha precisat Vilalta, ja que Junqueras es troba a la presó i sent jutjat pel Tribunal Suprem.

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, serà el candidat a presidir la Comissió Europea de l'Aliança Lliure Europea (ALE), agrupació de partits secessionistes europeus, en les properes eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el de maig, han confirmat a Europa Press fonts europees i republicanes.