18 de març de 2019
18.03.2019

Nuet renuncia a l'acta del Parlament després de confirmar que serà el número 4 d'ERC el 28-A

L'encara diputat explica que no vol ser censurat i que defensarà els ideals constituents dels Comuns

18.03.2019 | 15:56
Nuet, aquest dilluns

Joan Josep Nuet ha anunciat que aquest dimarts renunciarà a l'acta de diputat del Parlament, a la direcció de Catalunya en Comú al consell nacional i que properament prendrà les decisions "conseqüents" a EUiA, moviment del qual n'és coordinador general. En roda de premsa a la seu d'ERC, Nuet ha confirmat que ocuparà el número 4 de la candidatura dels republicans per Barcelona a les eleccions espanyoles. Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha certificat que ERC i Sobiranistes aniran en coalició el 28-A per seguir "fent gran el front republicà" i "construir unitat" que porti a la república catalana. Nuet ha dit que ha fet el pas per ser "fidel" i no ser "censurat" amb els ideals constituents dels Comuns: "república catalana, procés constituent i ruptura del regim del 78".

Davant les crítiques de Catalunya en Comú que el titllen de "trànsfuga", Nuet ha assenyalat que el pas que fet de sumar Sobiranistes amb ERC és "col·lectiu" i que ha estat "debatut". Així, s'ha mostrat "respectuós" amb els Comuns i ha justificat la decisió en considerar que es viu una "situació excepcional" amb un "judici a la democràcia i una sentència que pot canviar de dalt a baix la política catalana". "No podem fer les coses de sempre, hem de fer coses diferents i la coalició és una primera resposta democràtica", ha apuntat. A més, també ha dit que és la resposta a l'aliança reaccionaria de dretes que vol "ocupar l'espai públic i la política a l'Estat i a Catalunya". Finalment, també ha destacat que la república catalana ha de ser "social i democràtica" i que cal traslladar els continguts i donar-ne "bones notícies" a la ciutadania i a les classes populars.

A més de Nuet, per part de Sobiranistes, també s'incorporarà a la coalició al número 10 Adelina Escandell. Vilalta ha subratllat que l'aliança amb Sobiranistes no és una qüestió puntual sinó que esperen poder treballar plegats i en aliança en les futures "cites i reptes". "És una aliança estratègica per treballar i fer possible la república i garantir els drets a la ciutadania. És evident que té una voluntat estructural d'anar més enllà", ha conclòs. Amb tot, Vilalta ha recordat que es tracta d'un projecte que "no va contra ningú" i que "seguiran parlant amb tothom per posar-se d'acord i trobar punts en comú". "Estem en contacte amb representants d'altres formacions i seguirem fen-t'ho quan sigui necessari", ha assegurat en ser preguntada sobre si les relacions amb els comuns poden veure's perjudicades a partir d'ara. Vilalta també ha obert la portar a "parlar amb les formacions partidàries d'arribar a la república catalana" per "sumar de la millor manera", en relació a Pirates, Poble Lliure i Som Alternativa.

Per la seva banda, qui serà número dos d'ERC per Barcelona el 28-A Gabriel Rufían ha celebrat la coalició amb Sobiranistes en considerar que "cal anar més enllà de les nostres sigles". "S'ha demostrat que quan més fort era ERC al Congrés, més forts som davant del combat contra el feixisme", ha expressat. "Em sento orgullós de compartir lluita amb tot el que representa Nuet", ha conclòs. Rufián també ha fet una crida a tots els demòcrates i ha apel·lat a la democràcia, a la justícia social, la llibertat i l'antifeixisme. "Independentment del poble, la llengua o la bandera que portin al cor o al balcó", ha concretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook