JxCat ha aconseguit 7 diputats al Congrés dels Diputats, més de 470.000 vots i un 12% dels sufragis, un resultat que queda per sota dels 8 escons que va obtenir Convergència Democràtica (CDC) en els últims comicis, el 26 de juny del 2016, però similar en valors absoluts (480.000). La candidatura impulsada per l'expresident Carles Puigdemont, i que liderava Jordi Sànchez des de la presó, ha quedat en segona posició a Girona i Lleida, per darrere d'ERC, en quarta a Tarragona i en cinquena a Barcelona. El resultat de JxCat s'ha repartit en 3 escons a Barcelona, 2 a Girona, 1 a Lleida i 1 a Tarragona.

La formació impulsada per Carles Puigdemont des de l'exili a Waterloo ha estat la quarta força al conjunt de Catalunya, per darrere d'ERC, el PSC i Unides Podem. Han aconseguit escó per Barcelona Jordi Sànchez, des de la presó, l'exconsellera de Cultura Laura Borràs i la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras.

A Girona, han entrat l'advocat Jaume-Alonso Cuevillas i Sergi Miquel. A Lleida i Tarragona, JxCat havia col·locat dos dels presos com a caps de llista: l'exconseller de la Presidència Jordi Turull i l'exconseller de Territori Josep Rull. Tots dos han garantit la seva representació al Congrés.

Evolució històrica

Aquestes eleccions són les primeres en què es presenta la candidatura de JxCat, de la qual forma part el PDeCAT. El resultat, però, queda lluny del que havia aconseguit històricament la formació convergent, que el 2011 tenia 16 escons, i el 2008 i el 2004, un total de 10.