28.794 igualadins i igualadines estan cridats a les urnes per escollir al llarg d'avui la composició i els representants del Congrés dels Diputats i el Senat per a la propera legislatura.

La jornada ha començat a les 9 del matí i les 45 meses distribuïdes en 22 locals electorals estaran obertes fins a les 8 del vespre. Per garantir el correcte desenvolupament de la jornada l'ajuntament ha desplegat més de 70 persones, entre personal municipal i efectius de la policia local. La freqüència policial al llarg de les primeres hores del matí rondava el quart d'hora entre patrulla i patrulla que visitava els locals electorals i els Mossos d'Esquadra han reforçat el servei.

La tímida afluència de públic s'ha anat incrementant al llarg del matí, amb cues continuades que han crescut a mida que s'apropava el migdia. Des de la Junta Electoral de Zona, al municipi d'Igualada no hi ha hagut cap incidència en la formació de les meses electorals i tret d'algun cartell col·locat a massa proximitat dels locals electorals i que al llarg del matí s'han anat resolent, la jornada transcorre de forma correcta.

A les passades eleccions estatals els igualadins i igualadines van apostar per una majoria independentista al congrés, amb una força de vot per a la demarcació de Barcelona que es situava més enllà del 48%, repartit gairebé a parts iguals entre ERC i CDC. La tercera força política més votada va ser ECM i rere la força lila, PSC-PSOE i PP es disputaven la quarta posició. C's ocupava la sisena posició en aquells comicis.