El candidat d'ECP al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, va apel·lar ahir a la formació d'un govern progressista de canvi, i ha remarcat que, tot i el descens d'escons -de 12 a 7-, són una força decisiva: «Hem obtingut menys escons, però som més decisius».

En una intervenció davant uns 150 simpatitzants, acompanyat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de diferents candidats de la llista, va remarcar que els resultats indiquen que un govern amb Unides Podem és «possible», un executiu que, segons ell, defensi drets i dialogui amb Catalunya. Asens va remarcar dels resultats dels comicis que «Madrid ha d'escoltar Catalunya», va considerar necessària una taula de diàleg i va destacar que no deixarà de treballar per la distensió i la desjudicialització de la política. Va demanar «altura de mires» als partits que es van unir en la moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy, com correspon al que considera un moment d'excepcionalitat i de gran responsabilitat com l'actual. Asens va dir que el perímetre de la moció de censura «s'ha ampliat» i hi ha una majoria parlamentària de canvi més àmplia, i va remarcar que els comuns han anat remuntant durant la campanya, que va dir que ha estat difícil i en què el PSOE ha capitalitzat el vot de la por.

El candidat dels comuns va dir que, tot i aconseguir frenar una victòria de la dreta, no es pot «banalitzar i naturalitzar que hi ha una força d'extrema dreta» al Congrés -amb referència a Vox-, i va demanar un compromís a tots els agents i partits polítics sobre el que ha passat demanant responsabilitat.