Els 3.180 vots que ahir va obtenir a Manresa la formació de Ciutadans fa pensar als dirigents locals del partit que a les pròximes municipals poden aconseguir més regidors al consistori manresà. Actualment en té dos. El 2016 van tenir 2.363 vots.

Segons el responsable de Ciutadans a Manresa i candidat a l'alcaldia, Andrés Rojo, els resultats de les generals són un indicador que «ens hem consolidat i hem crescut a la ciutat. Això ens omple d'energia per afrontar les municipals». Per a Rojo, la seva prioritat és «regenerar la vida política i la modernització de l'economia, tan a escala estatal com local». Va assegurar que els resultats electorals d'ahir demostren que «som un partit amb projecte i amb futur».

Ciutadans va reunir ahir al vespre els seus simpatitzants i militants al bar Cardener del barri de Sant Pau per seguir els resultats electorals. Hi anaven arribant a mesura que els interventors i apoderats del partit repartits pels diferents col·legis electorals de la ciutat acabaven els respectius recomptes. Precisament la candidata de Junts per Catalunya Míriam Santamaria va denunciar ahir a través de les xarxes socials que l'apoderat de Ciutadans al Lluís de Peguera amagava les butlletes de JxCat. Rojo va afirmar que «em sorprendria molt».

Rojo es va passar el dia voltant per diferents col·legis electorals. «No he trobat cap incidència i hi ha hagut una relació cordial amb la resta d'apoderats». També va destacar la participació: «He vist cues a molts llocs, i això vol dir que som una democràcia viva».