Esquerra Republicana s'imposa per segona vegada a la comarca del Solsonès en unes eleccions generals en vots i es desmarca amb una diferència de més de 800 vots de la segona força, Junts per Catalunya. També, la formació republicana guanya per primera vegada en 9 dels 15 municipis, i supera Junts per Catalunya, que l'any 2016 va obtenir la victòria en 11 pobles del Solsonès.

ERC va aconseguir la victòria a Solsona, Sant Llorenç de Morunys, Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener, la Coma i la Pedra, Llobera, Odèn, Olius i Pinell de Solsonès, i va sumar un total de 2.915 vots, més de 850 respecte de les últimes eleccions generals de l'any 2016. Pel que fa a la candidatura de Junts per Catalunya, la formació va guanyar a la resta de la comarca amb la suma total de 2.111 vots, 363 vots més que en les generals passades.

El Partit dels Socialistes es va consolidar com a tercera força de la comarca amb 842, més del doble de vots que als comicis del 2016, quan en va obtenir 407, fet que el va situar en cinquè lloc.

Xavier Castellana, senador a la circumscripció de Lleida per ERC en el mandat 2016-2019, va fer una valoració molt positiva dels resultats i va expressar que «es demostra que la república catalana va endavant i es referma que les esquerres avancen». El senador, però, va lamentar la crescuda de la ultradreta espanyola. En el cas del Solsonès la formació Vox va obtenir un total de 111 vots. «Malgrat que sigui una minoria representativa cal fer-los veure que la democràcia es fa a les urnes i no creant violència o repressió a aquells que pensen diferent o volen exercir el seu dret a vot», va afegir Castellana.

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Catalunya i candidat a l'alcaldia de Solsona, Marc Barbens, va voler mostrar la seva satisfacció pels resultats i va destacar «la victòria de la majoria independentista», tant a Solsona com a la comarca. ERC, Junts per Catalunya i Front Republicà van sumar a Solsona fins a 3.250 vots, i a la comarca van obtenir un total de 5.394 vots.

El portaveu també va voler destacar la importància de tenir representació independentista al Congrés dels Diputats, «per poder continuar endavant amb la república».

El Partit Popular, que l'any 2016 va quedar en quarta posició, cedeix el lloc a en Comú Podem, i els populars se situen en setena posició amb un total de 244 vots, pràcticament la meitat dels vots de les eleccions passades, quan en va aconseguir 495.

Pel que fa a Ciutadans, aquesta vegada es posiciona com a cinquena força amb un total de 436 vots, després que l'any 2016 obtingués l'última posició de la comarca amb 128. Per tant, el partit taronja ha augmentat més de 300 vots en dos anys.

Finalment, el partit independentista Front Republicà, que es presentava per primera vegada, va obtenir un total de 213 vots a Solsona i 368 vots al conjunt de la comarca, que el van situar en el sisè lloc.