Front Republicà, la coalició electoral sobiranista liderada per l'excomú Albano-Dante Fachin, ha quedat a les portes d'aconseguir un escó al Congrés dels Diputats, en aconseguir 110.840 vots a Catalunya, el 2,7% del total, amb el 98% escrutat.

Front Republicà és una coalició formada per Som Alternativa, Pirates de Catalunya i Poble Lliure, organització integrada a la CUP, que no ha donat suport explícit al projecte.

En una compareixença davant els mitjans, Fachin va manifestar la seva tristesa per no haver arribat a entrar al Congrés, però va anunciar que el seu projecte «continua vigent», malgrat que no es presenti a les eleccions municipals i europees «per manca de temps». «No ens podem rendir a la primera perquè la situació que queda després d'aquestes eleccions no ha canviat», va assenyalar l'exdiputat de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament català, que va prometre que «no faré un pas enrere» i treballarà per «recuperar allò que vam fer l'1-O».

D'altra banda, el candidat de Front Republicà va criticar que la resta de partits sobiranistes «no hagin cridat a la mobilització i la desobediència en tota la campa-nya», i va dir que aquesta és l'«única via a seguir si Catalunya vol continuar fent allò que va començar amb el referèndum de l'1-O».

Albano-Dante Fachin (Argentina, 1976) va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el 2015 i el 2017, any en què va abandonar la seva posició com a secretari general de Podem Catalunya, càrrec que ostentava des de juliol del 2016.