Junts per Catalunya (JxCat) ha obtingut set diputats al Congrés dels Diputats a les eleccions generals que es van celebrar ahir, es tracta d'un diputat menys que els vuit que va aconseguir Convergència -la seva formació antecessora- en els comicis del 2016 i a més en aquesta ocasió queden lluny dels 15 que ha obtingut ERC. Tot i això, anit, Borràs va voler posar l'accent en el «molt bon resultat» del conjunt de l'independentisme.

Així es va expressar la candidata número dos al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, en una breu compareixença ahir al vespre davant els mitjans de comunicació amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres dirigents de JxCat, força que, segons va dir la mateixa candidata, «s'ha mantingut».

A més, «el país, que és allò que ens importa, ha obtingut un molt bon resultat», va afegir Borràs en al·lusió al resultat del conjunt de l'independentisme.

JxCat, el projecte que va crear l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont amb el suport del PDeCAT per a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017, ha participat per primera vegada en uns comicis generals espanyols, prenent així el relleu de l'extinta Convergència, que en les generals del 2016 va obtenir un millor resultat que el d'ahir, amb vuit diputats.

Amb els set diputats aconseguits en els comicis d'ahir, JxCat no ha millorat els resultats de CDC i, amb el 12% dels vots obtinguts a Catalunya, tampoc no arriba al percentatge necessari per tenir grup propi al Congrés dels Diputats, que era un dels objectius de la candidatura, ja que en la legislatura actual ha format part del grup mixt, sent-ne la formació amb més diputats.

Això no obstant, sí que ha aconseguit que resultessin electes els tres presos candidats, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, que eren caps de llista respectivament per Barcelona, Lleida i Tarragona.

I, com va voler remarcar Borràs, han aconseguit almenys «fer pols» les enquestes, que els donaven al voltant de cinc diputats al Congrés.

Borràs, ja diputada electa del Congrés, va fer ahir al vespre broma en aquest sentit que és «gairebé un miracle» que hagin pogut competir amb «tot en contra», segons el seu parer.

A més, l'exconsellera de Cultura de la Generalitat va felicitar ERC i va explicar que ja havia pogut parlar per telèfon amb el republicà Gabriel Rufián, mentre que Torra va trucar al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, també per transmetre-li les felicitacions, però, en no poder contactar amb ell, li va enviar un missatge.

Borràs va voler posar l'accent en el resultat del conjunt del sobiranisme, que ha obtingut «un molt bon resultat» perquè hi haurà diputats independentistes «com mai» al Congrés. En la seva compareixença, l'exconsellera també va felicitar el Front Republicà -la coalició integrada per Pirates de Catalunya i Poble Lliure, entre d'altres- per la campanya electoral que ha fet malgrat que, finalment, s'ha quedat sense representació al Congrés dels Diputats.

L'exconsellera va recordar també que les generals són només la «primera volta» d'un cicle electoral que «encara continua», perquè falten les municipals i les europees, que se celebraran d'aquí a un mes, en les quals va prometre treballar per aconseguir un bon resultat.