Un aire de podia haver estat pitjor presidia la seu de JuntsxCatalunya ahir al vespre, on els principals càrrecs del partit a la comarca tenien un ull posat a la televisió per saber els resultats generals i l'altre al mòbil consultant l'evolució de l'escrutini a Manresa. Molt a darrera hora, i després d'anar tota l'estona darrere del PSC, el grup va aconseguir el segon lloc a la capital bagenca.

«Ens mantenim», va afirmar Ivet Castaño, presidenta del PDeCAT al Bages: «En teníem 8 i ara en tenim 7. Està bé tenint en compte que els pronòstics eren molt pitjors per a nosaltres». Castaño va afegir que «el 2016, Es-querra va ser primera a la comarca i nosaltres segons, com ara».

Castaño també va esmentar la paraula «autocrítica» en el moment d'avaluar la jornada: «Potser hauríem de millorar la nostra estratègia política, mirar-nos a la cara i mirar què ha passat». Josep M. Fius, president de la secció local, també admetia l'alleujament de comprovar que «ens ha anat millor del que molta gent havia comentat».

Després de veure com ERC tenia més de 4.800 vots més que el PDeCAT, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va assegurar que «aquests resultats no són extrapolables. Poden tenir un cert efecte, però unes municipals tenen una dinàmica pròpia». En cap cas, va indicar, «no hem d'abaixar la moral i hem de continuar endavant perquè tenim un equip molt bo». El duel amb Marc Aloy el proper 26 de maig està servit.