Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb 7.162 vots (32%), ha estat la força més votada a Igualada, incrementant en més d'un punt la distància que va treure respecte el Partit Socialista de Catalunya (PSC) durant les eleccions del 2016. Amb tot, el PSC també ha millorat en 6 punts els resultats dels darrers comicis estatals i ha remuntat a la tercera posició amb 4.0785 vots, en un duel final que fins a l'últim moment ha mantingut amb Junts per Catalunya (JxCAT) -l'anterior Convergència Democràtica per Catalu-nya (CDC)-, qui finalment ha quedat en segona posició per tan sols tres vots, 4.078.

JxCAT ha baixat un 5% quant a vots i se situa amb més d'un 18% en tercer lloc i una de les forces que també ha reculat ha estat En Comú Podem-Guanyem el Canvi (ECP), que amb 2.381 vots ha perdut el 7% de l'electorat en aquesta edició d'eleccions estatals.

La cinquena i sisena posició, que es disputen Ciutadans (Cs) i el Partit Popular (PP), s'ha decantat aquest any a favor de Cs amb un increment de 1.887 vots, mentre que el PP ha perdut prop de 7 punts respecte dels comicis del 2016, amb 923 vots. La coalició Front Republicà -que abraça Poble Lliure, Pirates i Som Alternativa- ha entrat com a setena força més votada amb 790 vots (3,5%), just davant de Vox, que s'ha estrenat a la capital anoienca amb 563 vots (2,5%). El Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Recortes Cero-GV (RC-GV), Convergents (CNV), el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), Izquierda en Postivo (IZQP) i el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) s'han repartit, en aquest ordre, les posicions finals de la taula.

La tímida afluència de públic es va anar incrementant al llarg del matí, amb cues continuades que van créixer a mesura que s'apropava el migdia. 28.794 igualadins i igualadines han estat cridats a les urnes per determinar com quedava la composició del Congrés dels Diputats i del Senat per a la propera legislatura. Al migdia ja havien votat 12.949 persones, el 44,97% del total, i a les 6 de la tarda el nombre d'igualadins i igualadines que havien votat arribava a 18.263. Al final de la jornada, 21.672 persones, el 77,89%, havien dipositat les paperetes als respectius locals electorals.

El candidat a alcaldable per ERC a Igualada, Enric Conill, va destacar que els resultats a la capital anoienca havien permès la reedició de la primera posició amb un augment del nombre de vots recollits. La seva lectura del vot de la ciutadania va ser la de «treballar per assolir consensos i un sobiranisme tranquil».

En declaracions a Regió7, Daniel Roig, coordinador local de JxCat, va felicitar la ciutadania per l'alt grau de participació en un moment que per a l'Estat espa-nyol és crític. Va voler destacar la manca de normalitat amb què JxCat ha arribat als comicis, sense igualtat de condicions amb moltes altres forces polítiques i va denunciar actes de vandalisme del material publicitari electoral durant els dies previs. Finalment, sobre els resultats en clau catalana i local va dir que «han evidenciat que una candidatura unitària, vista l'aritmètica de la representativitat, hauria estat molt útil».

Carles Cuerva, número 12 de la província de Barcelona al Congrés dels Diputats per PSC-PSOE, malgrat no aconseguir els vots suficients per ser-ne representant, va celebrar l'increment de 6 punts que el partit ha aconseguit a Igualada i ho va contextualitzar en els resultats obtinguts tant en clau catalana com estatal, i va llegir el vot de la ciutadania amb el missatge «s'ha de treballar per la convivència, això ens han dit els comicis». Cuerva va assenyalar les eleccions com a «històriques» i va celebrar l'alta participació per part de la ciutadania.

Per a Francesc Badia, coordinador local d'ECP, va dir que la polarització del debat polític sobiranista i la posició equidistant de «no posicionar-nos ens surt cara, però creiem que és el camí per on han d'anar les coses». Per a Badia, els resultats no són bon si bé albiren un potencial pacte d'esquerres a la Moncloa, tot i que també n'hi pot haver altres. Al llarg dels comicis ha vist el sector independentista ben mobilitzat.

La jornada va començar a les 9 del matí i les 45 meses distribuïdes per 22 locals electorals van estar obertes fins a les 8 del vespre. Per garantir el correcte desenvolupament de la jornada l'Ajuntament va desplegar més de 70 persones, entre personal municipal i efectius de la Policia Local. La freqüència policial al llarg de les primeres hores del matí era d'un quart d'hora entre patrulla i patrulla que visitava els locals electorals i els Mossos d'Esquadra van reforçar el servei.

A les eleccions estatals passades els igualadins i igualadines van apostar per una majoria independentista al Congrés, amb una força de vot per a la demarcació de Barcelona que es situava més enllà del 48%, repartit gairebé a parts iguals entre ERC i l'antiga CDC -actualment JxCat. La tercera força política més votada va ser ECM i rere la força lila, PSC-PSOE i PP es disputaven la quarta posició. Cs va ocupar la sisena posició en aquells comicis. Al llarg del dia, els igualadins i igualadines es van situar per sobre de la mitjana estatal en participació.