Una piulada de la manresana Miriam Santamaria (JxCat), a la vegada repiulada per Carles Puigdemont, sobre el comportament d'un apoderat de Ciutadans a l'institut Lluís de Peguera de Manresa va ser un dels temes de conversa virals de la jornada electoral d'ahir a les xarxes socials.

En el seu missatge, la bagenca alertava que la seva formació havia enxampat el representant taronja tapant la pila de paperetes de JxCat. «Feu vergonya. Ni així ens parareu», deia. La piulada va rebre en poques hores 2.500 retuits i 2.000 m'agrada, als quals es van afegir 3.400 retuits més i 4.900 nous m'agrada a partir de la repiulada de Puigdemont. «Quina colla de miserables. Tapar paperetes de Junts per Catalunya, aquesta és la vostra noció de la 'democràcia' que teniu?», va escriure l'expresident. Com ell, més de mig miler d'usuaris també havien opinat anit sobre la qüestió.

Una altra manresana, sor Lucía Caram, va protagonitzar un altre dels missatges virals de la jornada amb el seu pronòstic electoral. La monja va piular que, segons el seu parer, el PP i Cs s'enfonsarien -va encertar en el cas dels populars- i el PSOE guanyaria les eleccions, però tornaria a necessitar els partits catalans per governar. També va encertar que Podemos perdria força i que Vox no comptarà per a res. Més de 1.600 usuaris van participar de la conversa amb Caram.

El vídeo d'Arrimadas

Però si hi va haver una imatge que va circular per les xarxes socials durant tota la jornada va ser la protagonitzada per la cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, quan va anar a votar a l'escola Ausiàs March del barri de les Corts de la capital catalana. En el moment de votar, Arrimadas va saludar els membres de la mesa, però una de les vocals li va negar l'encaixada de mans. Polítics i periodistes van difondre el vídeo i la líder de Cs ho va aprofitar per assegurar que el gest és «un exemple de la divisió social» que, assegura, hi ha a Catalunya: «El nacionalisme provoca que no et vulguin ni donar la mà».