Una piulada de la manresana Miriam Santamaria (JxCat), a la vegada repiulada per Carles Puigdemont, sobre el comportament d'un apoderat de Ciutadans a l'institut Lluís de Peguera de Manresa ha estat ser un dels temes de conversa virals de la jornada electoral d'aquest diumenge a les xarxes socials.

En el seu missatge, la bagenca alertava que la seva formació havia enxampat el representant taronja tapant la fila de paperetes de JxCat. «Feu vergonya. Ni així ens parareu», deia. La piulada ha rebut en poques hores 2.500 retuits i 2.000 m'agrada, als quals s'hi han afegit 3.400 retuits més i 4.900 nous m'agrada a partir de la repiulada de Puigdemont. «Quina colla de miserables. Tapar paperetes de untsXCat, aquesta és la vostra noció de la 'democràcia' que teniu?», ha escrit l'expresident. Com ell, més de mig miler d'usuaris també havien opinat anit sobre la qüestió.

Una altra manresana, sor Lucía Caram, ha protagonitzat un altre dels missatges virals de la jornada amb el seu pronòstic electoral. La monja ha piulat que, a parer seu, el PP i Cs s'enfonsarien -ha encertat en el cas dels populars- i el PSOE guanyaria les eleccions, però tornaria a necessitar els partits catalans per governar. També ha encertat que Podemos perdria força i que Vox no comptarà per a res. Més de 1.600 usuaris han participat de la conversa amb Caram.

El vídeo d'Arrimadas

Pero si hi ha hagut una imatge que ha circulat per les xarxes socials durant tota la jornada ha estat la protagonitzada per la cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, quan ha anat a votar a l'escola Ausiàs March del barri de les Corts de la capital catalana. En el moment de votar, Arrimadas ha saludat els membres de la mesa, però una de les vocals li ha negat l'encaixada de mans. Polítics i periodistes han difós el vídeo i la líder de Cs ho ha aprofitat per assegurar que el gest és «un exemple de la divisió social» que, assegura, hi ha a Catalunya: «El nacionalisme provoca que no et vulguin ni donar la mà».