La macroenquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) amb vistes als comicis del proper 10 de novembre dona la victòria al PSOE amb un suport estimat del 32,2%, i entre 133 i 150 escons, per sobre del seu resultat del mes d'abril.

En segona posició hi figura el PP amb el 18,1 per cent i entre 74 i 81 escons, també per sobre de les seves dades de les anteriors eleccions. La coalició Unides Podem es quedaria en una posició similar amb el 14,6% per cent i entre 37 i 45 escons, mentre que Ciutadans es queda en el 10,6% i entre 27 i 35 diputats.

Finalment Vox es queda en el 7,9% i entre 14 i 21 escons, per sota del que va obtenir a l'abril. Més País, el nou partit de Errejón, entraria amb el 2 per cent i dos escons a Madrid.

L'enquesta es basa en al voltant de 17.650 entrevistes personals realitzades en 1.091 municipis de les 50 províncies en les primeres setmanes del mes d'octubre, abans de la sentència i les posteriors reacciona a Catalunya.ERC tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya

A Catalunya, CatalunyaERC, tres més dels que té actualment. JxCat tornaria a perdre suports, al quedar-se amb un màxim de sis diputats, davant dels set de l'abril, mentre que la CUP

Al País Basc, el PNB revalidaria el seu actual grup parlamentari amb un màxim de set escons i EH-Bildu pujaria i podria obtenir fins a cinc diputats.

Coalició Canària es quedaria més o menys com està, amb entre un i dos escons, igual que Navarra Suma, que mantindria segons el CIS els dos escons que té actualment al Congrés.