Els líders dels cinc principals partits que concorren a les generals de diumenge tancaran avui les seves campanyes electorals a Madrid o Barcelona, i només el president de Govern i líder de l'PSOE, Pedro Sánchez, que es desplaça en un avió privat contractat pel partit, estarà en les dues ciutats en la mateixa tarda.

És habitual que les campanyes electorals concloguin en grans ciutats, on viuen més votants i hi ha millors comunicacions per afavorir el desplaçament de militants i simpatitzants.

Sánchez serà a les 6 de la tarda al Pavelló Multiusos Espartales, a Alcalá d'Henares (Madrid), acompanyat, entre d'altres, de la vicepresidenta de Govern i número dos al Congrés per Madrid, Carmen Calvo. D'aquí volarà cap a Barcelona, on ha reservat un pavelló de la Fira de Barcelona per al seu últim míting, previst per a dos quarts de nou del vespre.

Las Ventas

El líder del PP, Pablo Casado, ha triat la plaça de toros de las Ventas, a Madrid, per al seu míting de tancament de campanya, que tindrà lloc en una carpa col·locada a la plaça de tots, que té un aforament de més de 2.000 persones.

Casado estarà acompanyat de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, tancarà la campanya a Barcelona amb un acte a les vuit del vespre al Palau de Congressos, junt amb la portaveu al Congrés i cap de llista per Barcelona, Inés Arrimadas.

Colau, a Madrid

Unides Podem tancarà la campanya a les 8 amb un acte a la Fira de Madrid en què intervindran el secretari general de Podem, Pablo Iglesias; la número dos de el partit, Irene Montero; el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Vox tornarà a la plaça de Colón de Madrid per al tancament de campanya. Aquest lloc s'ha convertit ja en una icona per al partit de Santiago Abascal, ja que s'hi ha celebrat les seves cites electorals més importants, així com concentracions i mítings a favor de la unitat d'Espanya.

Es tracta de l'únic acte de Vox a Madrid durant aquesta campa-nya electoral. Abascal va donar el tret de sortida a l'Hospitalet de Llobregat i ha dedicat la setmana a recórrer Astúries, Cantàbria, Huelva, Sevilla i València a la recerca de vots decisius per esdevenir una força decisiva al Parlament.