Tsunami Democràtic va confirmar ahir, a 48 hores de la jornada de reflexió prèvia a la cita electoral del 10 de novembre, «centenars d'activitats» de «protesta i cultura» a més de 200 poblacions catalanes i de les Balears, en el marc de la «jornada de desobediència» a la Junta Electoral Central anunciada fa una setmana. Manresa és una de les ciutats en la qual s'han progamat actes per a aquesta jornada. També se'n faran a Barcelona, Terrassa, Granollers, Girona, Vilanova i la Geltrú, Valls, Reus i Vic, entre d'altres.

Segons explica, desenes de músics, escriptors, professionals i activistes participaran en la iniciativa «a favor dels drets fonamentals». L'objectiu del moviment és «recordar» a l'Estat espanyol que «l'única via» per resoldre el conflicte «és la política». A banda dels municipis catalans, Tsunami informa que també han registrat activitats a poblacions de les illes Balears, com Palma, Montuïri o Esporles.

A Barcelona hi haurà actuacions de grups i músics, com All Foll, Els Catarres, Monste Castellà, Ebri Night, Elèctrica Dharma, La Folie, Gertrudis, Joan Rovira, Miquel del Roig, Músics per la Llibertat, Pepet i Marieta, Salva Racero o Zebrass. També hi haurà poesia d'Aina Torres, David Casasses i David Caño, o parlaments d'activistes sobre drets socials i llibertats.

Tsunami Democràtic seguirà penjant a les seves xarxes socials els cartells, que des de cada població s'estan fent arribar amb iniciatives promogudes per particulars, associacions, agrupacions i tot tipus de col·lectius a encara més municipis, afirma el col·lectiu.

Tsunami Democràtic fa una crida a ampliar la convocatòria per «insistir que Catalunya necessita una solució política» i que l'Estat «ha de reflexionar» sobre el reconeixement del dret a l'autodeterminació o la llibertat dels presos, exiliats i represaliats.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha elevat a la Junta Electoral Central el recurs del PP contra els actes del Tsunami Democràtic en jornada de reflexió. «Tractant-se de la convocatòria de diversos actes amb el pateix perfil a tot Catalunya el dia 9 de novembre, entenem que és la Junta Electoral Central la competent, en tractar-se d'una qüestió de caràcter general que afecta el territori de tota la comunitat autònoma», assegura en l'escrit el secretari de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, José Marín.