Després de prohibir una trobada gegantera a Sant Joan de Vilatorrada diumenge, la Junta Electoral de Zona (JEZ) a Manresa ha autoritzat que l'acte festiu se celebri el dia de les eleccions generals. Els membres de la JEZ asseguren, en una resolució emesa ahir, que es va prohibir el canvi de data perquè en l'escrit lliurat per l'Ajuntament en què es demanava fer la celebració el dia dels comicis «no es justificava el canvi de data i no s'aportava informació per poder valorar si aquest acte seria compatible amb el desenvolupament normal de la jornada electoral».

L'Ajuntament i Societat Coral i Recreativa La Verbena, associació organitzadora de la trobada, van presentar al·legacions per separat, i davant la doble reclamació la JEZ ha modificat la seva decisió. Tot i això, especifica que l'Ajuntament ha de supervisar l'acte i garantir «el desenvolupament normal de la jornada electoral i l'accés i sortida dels col·legis». Els membre de La Verbena estaven ahir satisfets amb la nova decisió de la JEZ. I és que la prohibició de celebrar la trobada gegantera el dia 10 de novembre va provocar malestar entre els membres de l'entitat cultural de Sant Joan de Vilatorrada i en el món geganter ja que no entenien per què la Junta Electoral havia suspès un acte cultural i desvinculat de la política.

Així doncs, demà al matí tindrà lloc la cercavila, que acabarà a la plaça Major i que prèviament passarà pel carrer del Riu, plaça de l'Església, carrer Major, plaça de la Pau, avinguda de Montserrat, carrer del Sol i carrer de Joncadella. El president de La Verbena, Jaume Barnaus, assegura que al llarg de la cercavila «no hi ha cap tall de carrer i la circulació és prevista amb pas alternatiu, i que els agents de la Policia Local faran les indicacions corresponents als conductors.

«És una cercavila d'una hora, i per tant no hi ha afectació quant a la mobilitat», explica el responsable de l'entitat.

La polèmica va saltar dijous quan la JEZ va prohibir la trobada gegantera de Sant Joan de Vila- torrada, que se celebra cada any, el dia 10 de novembre.

En principi, els actes havien de tenir lloc el dissabte dia 9, però davant el temor que els prohibissin la festa per ser jornada de reflexió, els responsables de l'entitat organitzadora van acordar ajornar-la un dia.

La Junta Electoral de Manresa explica que la petició escrita data del 6 de novembre, malgrat que l'entitat diu que la decisió es va prendre fa tres setmanes.

Al final, la trobada gegantera tindrà lloc el 10-N.