El líder del PSOE i president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que els catalans «no volen ser salvats pel PP, sinó pel PSOE, que aposta per la concòrdia i el diàleg».

En l'acte de tancament de campanya del PSC al vespre al Pavelló Tèxtil de la Fira de Barcelona, davant de 3.000 persones, Sánchez va dir que votar socialista demà voldrà dir «que hi hagi govern, frenar els franquistes i tenir un govern progressista per la justícia social».

Així, va demanar votar la seva candidatura «per un govern fort, davant el bloqueig, la ultradreta i els extremistes, que són els independentistes». «Nosaltres som l'esperança de Catalunya i d'Espanya», va afirmar. Aquest és el primer cop que un candidat del PSOE i, alhora, president del Govern espanyol en funcions, tanca campanya a Catalunya.

Sánchez, a qui el públic va rebre corejant el seu nom i amb crits de «ista, ista, ista, Catalunya socialista», va afirmar que al recinte hi havia la representació de «la Catalunya de la convivència». «El més fort no és qui crida més fort, sinó qui imposa la raó sobre l'odi, i la convivència sobre la confrontació», va argumentar el candidat del PSOE, que està segur que demà «es tornarà a tenyir de roig Catalunya».

El líder socialista, que també va treure pit de les mesures impulsades pel seu Govern durant la curta legislatura, va destacar «la implantació territorial» del seu partit, «posada en qüestió en altres partits».

«El PP només té un dels 48 escons que hi ha a Catalunya, i si en perd un, es quedarà a zero», va dir. Així, va raonar que «mentre el PP diu que vol salvar Catalunya, els catalans no volen ser salvats pel PP, volen ser salvats pel PSOE; que aposta per la concòrdia i el diàleg».

A més, va dir que un govern dèbil és el que interessa a la ultradreta i també als independentistes, i per això va instar els votants que vulguin «govern, progrés i estabilitat» a apostar per les sigles del PSOE i el PSC per «propiciar el que volem a Catalunya i a Espa-nya».

Sánchez va prometre que tipificaran al Codi Penal els delictes d'odi, totalitarisme i feixisme, i que el que il·legalitzaran, en contraposició a les dretes, que volen deixar fora del mapa els partits independentistes, és la Fundació Francisco Franco.