Diferents localitats de la comarca van celebrar ahir actes en resposta a la convocatòria de Tsunami Democràtic. A Manresa, es van celebrar esdeveniments durant tota la tarda repartits entre dos punts de la ciutat, la plaça d'Espanya i la plaça de Sant Domènec. Segons fonts de l'organització, la intenció del grup era la de «mostrar la desobediència al Govern espanyol i realitzar un acte durant una jornada de reflexió».

A la plaça d'Espanya, un grup de manifestants va substituir extraoficialment la placa que indica el nom de l'espai urbà per una altra amb la denominació de «plaça de la República».

La jornada va recollir actes culturals, una xocolatada i una rua que van aconseguir reunir mig miler de persones aproximadament. Durant el recorregut pels carrers de Manresa, el grup va enganxar propaganda de Tsunami Democràtic sobre les empreses de l'IBEX 35, amb la intenció, segons apunten fonts del grup, de posar en evidència que «financen la repressió».

El recorregut va finalitzar amb un seguit de reflexions a la plaça de Sant Domènec, on diferents representants de Tsunami Democràtic van abordar temes com la llei mordassa a Espanya, la lluita per les pensions dignes, la insubmissió i el feminisme. Posteriorment, al mateix indret es va fer una mostra de cultura popular i un micro obert per als assistents de la convocatòria on es convidava a la reflexió.