Les eleccions d'avui van obligar el Govern espanyol a aprovar una modificació pressupostària per poder pagar les despeses de la maquinària electoral, amb un cost de 136 milions d'euros, una xifra similar a les generals del mes d'abril passat.

En total, des del desembre del 2015 fins ara, en les quatre eleccions generals celebrades s'han gastat 520 milions d'euros. El cost electoral del 2019 inclou, a banda de les eleccions generals, les municipals, les autonòmiques i les europees del mes de maig passat. Entre els 3 processos sumen un total de 470 milions d'euros, la qual cosa va suposar un augment de la despesa corrent de les administracions públiques fins al 5% del Producte Interior Brut (PIB)

El Govern espanyol ha hagut de fer front a una despesa imprevista i milionària perquè el ministeri d'Interior hagi pogut organitzar unes noves eleccions. Amb aquests diners es paga el treball de Correus per fer arribar el vot a distància i la propagada, passant per la impressió de paperetes o sobres i el desplegament dels membres de Forces i Cossos de Seguretat. Al marge d'aquesta despesa hi ha les subvencions als partits polítics perquè afrontin els comicis, les quals no s'inclouen en aquest pressupost.