L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va celebrar ahir el triomf dels partits polítics favorables a la independència de Catalunya en les eleccions generals celebrades ahir a Espanya.

Alhora va considerar que el president de Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha fracassat en repetir les eleccions i no ha aconseguit els objectius que es proposava, ja que la ultradreta i l'independentisme català s'han enfortit i el partit del govern, el PSOE, s'ha debilitat.

«El vot a favor de la independència ha guanyat les eleccions a Catalunya», va declarar Puigdemont des d'un centre de premsa al barri europeu de la capital belga.

En aquest sentit, Puigdemont va destacar que les forces independentistes «han guanyat per primera vegada unes eleccions al Congrés espanyol».

Carles Puigdemont va destacar que els partits independentistes han aconseguit més escons que a l'abril. «I evidentment hi ha més vots a favor de la independència que vots en contra de la independència de Catalunya», va completar Puigdemont. Va afegir que els independentistes «segueixen sumant fortalesa en cada elecció», mentre que Espanya «continua sumant inestabilitat».