En Comú Podem va obtenir ahir a Manresa 3.685 vots i va quedar en quarta posició, darrere del PSC i amb uns centenars de vots més que la CUP. Si ho comparem amb els resultats del 28 d'abril, la formació representada per Pablo Iglesias a Madrid ha perdut 664 vots i gairebé un punt percentual, ha passat del 10,97% al 10,04%. Per a la cap de llista de la formació a Manresa, Ana C. Querol, «ens hem mantingut i el resultat és pràcticament igual de fa sis mesos. En altres pobles també ens hem mantingut, hem fet la feina».

Els Comuns van seguir la nit electoral des del bar Delorean, a la plaça de Catalunya, el mateix lloc que ja va escollir la formació per seguir els resultats electorals del 28 d'abril i també del 26 de maig. Amb els mòbils i les tauletes que tenien els membres del partit sobre la taula anaven seguint l'escrutini, minut a minut, dels resultats locals i també dels nacionals, on el seu partit, Unides Podem, va quedar quart, darrere de Vox. «Aquestes eleccions són responsabilitat del PSOE, que ha obert la porta a l'augment de l'extrema dreta. Això ens fa patir i hi plantarem cara», apuntava Querol, que assegurava que «ara és més necessari que mai poder tenir un pacte de progrés que permeti garantir drets, obrir el diàleg amb Catalunya i aturar l'extrema dreta». En aquest sentit, i sobre el pacte ja frustrat de Podem i el PSOE, Querol insistia que «la pilota és a la teulada dels socialistes, que han de decidir si el que realment volen és un pacte progressista i mirar cap a l'esquerra».

La cap de llista d'En Comú Podem a Manresa destacava estar satisfeta dels resultats després d'una campanya «en què ens hem esforçat molt». A diferència de l'altra vegada, Comuns i Podem Manresa han anat aquest cop de la mà a l'hora de fer campanya.