Ciutadans va passar ahir de ser la cinquena força política de Manresa a la vuitena. La desfeta en l'àmbit català i estatal també es va notar a la capital del Bages. Amb els resultats d'ahir Ciutadans no tindria regidors a l'Ajuntament de Manresa. Actualment en té dos.

La formació liderada per Albert Rivera va obtenir 1.415 vots, el que suposa el 3,86 % del total. El va superar Vox, amb 1.816 (4,95%), i el PP, amb 1.981 (5,40%), a més a més de les formacions amb més vots: Esquerra, Junts per Catalu-nya, Partit dels Socialistes, En Comú-Podem i la CUP.

A les últimes eleccions generals que es van celebrar l'abril passat Ciutadans va ser la cinquena força política de Manresa, amb 3.180 vots, el que representa el 8,02 %. Van millorar el resultat del 2016, quan en van aconseguir 2.363. Es va situar darrere d'Esquerra, Junts, PSC i En Comú, i davant de formacions com Front Republicà, PP i Vox. Amb aquests resultats els dirigents de la formació a Manresa van mostrar la seva esperança d'obtenir més regidors al consistori manresà. Llavors ja en tenien dos.

Ja a les municipals del mes de maig passat la formació taronja va mantenir els dos regidors i també va ser la cinquena força política més votada, encara que va obtenir menys vots. Van ser un total de 2.282, el 7,04 %, molt per davant d'En Comú, que es va quedar amb 988 (3,05), i el PP, amb 840 (2,59).

La representació de Ciutadans a Manresa va seguir la nit electoral a la seu del partit a Barcelona. No va ser possible recollir informació dels dirigents del partit a la ciutat.