Amb l'entrada al Congrés per primera vegada, amb dos diputats, la CUP va comprometre's a ser «una esmena a la totalitat al règim» i va enviar un missatge clar a ERC, JxCAT i Comuns sobre la governabilitat de l'Estat: «A la repressió, ni aigua». La candidata electa, Mireia Vehí, va demanar que «o es parla d'amnistia i autodeterminació» o «no hi pot haver governabilitat» perquè no es pot investir, va afegir, un govern que l'única política que ha fet a Catalunya «ha estat la repressió». Vehí va agrair a les més de 250.000 persones que els han votat i va assegurar que són vots «en clau destituent, d'esmena al règim, ingovernables i per estendre la rebel·lia sense precedents».

Per a la candidata, el vencedor a Catalunya d'aquestes eleccions és el moviment independentista en lluita als carrers que «han fet més que dos anys de govern efectiu». Vehí va mostrar-se molt contenta dels resultats perquè considera que amb una campanya que «s'ha fet com s'ha pogut», 256.000 persones han votat una força política que es reivindica «obertament d'esquerres». «És un orgull i diu molt d'aquest país que no s'arronsa», va afegir Vehí, ni «després de tanta repressió». Vehí va valorar els suports rebuts com a vots contra la repressió, d'esquer-res i «emprenyats» amb el govern espanyol i amb el govern autonòmic. Vehí va afegir que saben que hi ha votants «crítics» amb la CUP però ho considera «un bri d'esperança» perquè mostra que el moviment s'està «obrint des de baix».

Per a Vehí, però, el 10-N tampoc és un dia «de celebració» perquè el «gran pacte del règim» entre el PP i el PSOE, és més «probable». Vehí també va valorar l'augment de l'extrema dreta i va culpar-ne l'esquerra, «que no ha sabut donar respostes decents». Per això, va afegir que a l'extrema dreta no se li pot fer front donant-li espai sinó «combatent-la», i va lamentar que la repetició d'eleccions no hagi servit més que per «donar ales» a l'extrema dreta. Vehí va criticar els espais que se'ls han donat als mitjans de comunicació i va assegurar que s'ha fet perquè Vox és «funcional al gran capital i a les forces franquistes per protegir la unitat de l'Estat».

La CUP també va enviar un missatge al Govern de la Generalitat i li va demanar «prou de col·laborar amb la repressió i vendre's el país a trossos». Vehí va exigir aturar les polítiques antisocials i avançar cap a la determinació. Vehí va assegurar que això no es fa enviant la Brimo ni amb la llei Aragonès, i per això, va tornar a fer una crida a la mobilització constant. El més d'un centenar de simpatitzants que van congregar-se a l'exterior de la seu de la CUP van cridar «Buch, dimissió». Per a Vehí, «avui només són unes eleccions» i per això, va recordar que «el conflicte amb l'Estat continua i hem d'afrontar la repressió». Anar al Congrés, va dir Vehí, no és una solució, sinó que això se solucionarà «al carrer».