La igualadina Carolina Telechea, la número 2 d'ERC, assegurava que la jornada electoral d'ahir va anar «molt bé» per als interessos dels republicans. «Som altra vegada la força més votada, nosaltres tenim dos diputats menys, però l'independentisme guanya vots i diputats en el seu conjunt», explicava anit. I tenia paraules de felicitació tant per a Junts x Catalunya, que van millorar resultats, com per a la CUP, que es presentava per primera vegada i va obtenir dos diputats.

La satisfacció pel resultat a Catalunya, també perquè «hem fet més bon resultat nosaltres a Catalunya que Ciutadans a tot el país», contrastava amb el gran interrogant sobre la governabilitat. Telechea no va voler pronunciar-se clarament sobre la possibilitat de donar suport a un govern de Pedro Sánchez, però va afirmar que «amb aquest Pedro Sánchez no podem anar enlloc». I va afegir que qualsevol acord «serà molt difícil».

En tot cas, adreçant-se a Pedro Sánchez i als socialistes catalans, Telechea els va enviar el missatge «que facin una bona lectura del resultat electoral a Catalunya i veuran què els ha dit la ciutadania: no a la repressió, amnistia i prou del grup del 155».

Telechea, a la cúpula d'ERC, va tenir l'oportunitat de parlar amb Oriol Junqueras, a les 9, des de la presó, que, «com és ell, ens ha donat molts ànims».