11 de novembre de 2019
11.11.2019
Regió7

Junts per Catalunya retalla distàncies amb ERC en aconseguir 180 vots més

11.11.2019 | 02:28
Fent el seguiment electoral a la seu de JXCat

La d'anit no es recordarà com una de les cites electorals que ha despertat més passions a Berga. Tampoc a la seu de Junts per Catalunya (JXCAT), que, juntament amb la d'ERC, van ser les dues úniques formacions que van fer un seguiment de l'escrutini a les seves respectives seus.

El cava hi era però no es va obrir, potser pel fred viu d'hivern que ja fa a la ciutat. I a diferència del que va passar el 28 d'abril, quan els resultats van anar molt més tard del que és usual, ahir a 2/4 d'11 ja gairebé es tancava la porta de la seu de JXCat perquè avui cal treballar.

Anit, Junts per Catalunya va mantenir-se com a segona força a Berga però va aconseguir retallar distàncies amb ERC. Tant per la davallada dels republicans, que han perdut un miler de vots respecte del 28-A, però també perquè va aconseguir 180 vots més que el 28 d'abril. Anit van aconseguir 2.346 sufragis, pels 2.116 de fa mig any.

Ramon Bajona, president local del PDeCAT, en declaracions a aquest diari destacava que «per a nosaltres és molt important haver pogut retallar distàncies amb Esquerra». Deia que estaven «contents», bo i matisar somrient que «evidentment ens hauria agradat guanyar les eleccions». Bajona va explicar que aquest increment de vots respon a les expectatives que tenien abans dels comicis d'ahir. «Prevèiem que guanyaríem vots i així ha estat». El dirigent també destacava que «valorem l'efecte independentista: ERC, Junts per Catalunya i CUP han guanyat de manera estrepitosa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook