«A Manresa hi ha un votant consolidat de Junts i el que hem de fer és cuidar-lo, preservar-lo i intentar augmentar-lo». És la valoració que va fer l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, quan es va completar l'escrutini dels vots a la capital del Bages, pels volts de les 11 de la nit. Al seu entendre, el fet que les tres darreres eleccions en què ha guanyat ERC- el seu soci de govern- hagin estat tan concentrades en el temps és poc indicatiu. «Per veure quant durarà aquesta onada s'ha de fer amb una mica més de zoom».

Junyent va ser acompanyat en el seguiment de la nit electoral en un local del PDeCAT amb poc ambient per Josep Maria Fius, president del partit a Manresa, els regidors Toni Massegú i Joan Calmet i l'exregidor Josep Maria Sala, entre altres militants.

L'alcalde va retreure el descens de la participació a la decisió equivocada de Pedro Sánchez de repetir les eleccions i, tot i reiterar que al PDeCAT «estàvem convençuts que les tres forces independentistes havien d'anar juntes», va celebrar els resultats globals a Catalunya amb l'entrada de la CUP a la contesa.

Fius va posar en relleu que «amb menys participació tinguem més vots» i, com Junyent, ho va atribuir al fet que «el nom de JuntsxCat cada cop està més consolidat». Quant a la victòria d'ERC en les tres últimes eleccions, va recordar que «les municipals van ser un empat tècnic» i que «a les europees, Junts va guanyar». Va destacar que la ciutat sigui un referent de Junts a Catalunya.

Ivet Castaño, directora territorial de la Presidència a la Catalu-nya Central, va celebrar la victòria del bloc independentista en general, però «ens espanta que puja el bloc de la ultradreta».