Podem va reunir ahir el seu Consell de Coordinació per analitzar el resultat electoral i plantejar l'estratègia política a seguir per la formació les pròximes setmanes. Fonts del partit van assenyalar que es mantenen ferms a exigir un govern de coalició amb el PSOE, sobretot amb l'auge de Vox en aquesta repetició.

Aquestes mateixes fonts consultades per Europa Press recalquen que les intervencions dels dirigents morats van anar en la línia defensada per Iglesias diumenge, i que hi va haver suport ple al líder. Valoren el resultat com a «bastant digne», encara més tenint en compte la conjuntura a Catalunya o l'entrada en el joc polític estatal de la formació d'Íñigo Errejón.

Així, expliquen que el resultat és bo «sobretot fixant-se en el percentatge de vot», el 12,8% del total. En aquest sentit, volen posar l'accent més en aquesta dada que en el nombre d'escons, cosa que creuen que no dona una fotografia realista del suport que ha tingut la formació per la llei d'Hondt -de 42 diputats a 35. L'espai polític d'Unides Podem va aconseguir a les generals de l'abril el 14,32% dels vots amb 3,8 milions de suports, mentre que aquesta vegada ha aconseguit el 12,8%, amb 3 milions de paperetes.

Tal com va dir diumenge Pablo Iglesias, volen fonamentar l'acord de govern del bloc progressista «en els articles socials de la Constitució espanyola». Iglesias va subratllar que només així es podrà fer front a la pujada de l'«extrema dreta».