El PSC s'ha mantingut com a tercera força a Manresa en els resultats de les eleccions generals d'ahir, però ha perdut 1.529 vots respecte als comicis del 28 d'abril passat. Si bé llavors va quedar a només 29 vots de la segona força, Junts per Catalunya -el PSC va aconseguir 7.362 vots-, aquest cop la diferència entre les dues formacions ha estat de 1.915 vots menys per als socialistes, que ahir van obtenir 5.833 suports. La pèrdua d'aquests centenars de vots és fruit, segons el líder del PSC de Manresa, Felip González, que «la posició del PSC, des de sempre allunyada dels extrems patriòtics, no ha tingut un premi afegit», amb un efecte que, segons el socialista, s'ha notat per igual a Manresa que a la resta de Catalunya, on els socialistes també han perdut vots respecte al 28-A.

Malgrat això, ahir a la nit González destacava que «en clau manresana no canvia gaire la fotografia respecte de les eleccions del 28 d'abril», amb el PSC com a primera força en els «quatre barris més populars de la ciutat», segons González: la Balconada, la Font dels Capellans, el Xup i Sant Pau. Una altra de les conclusions que extreia de la jornada electoral viscuda ahir és que «la pujada de Vox també a Catalunya ha estat menor a Manresa, un punt percentual menys a la ciutat, mentre que a Catalunya ha estat del 6,31%», feia notar en declaracions a Regió7, i afegia que «això significaria que el feixisme continuaria sense poder obtenir un regidor a la ciutat si traslladéssim aquests resultats a unes eleccions locals».

González, a més, també va posar de manifest que el seu no ha estat l'únic partit que ha perdut vots en aquests comicis: «ERC ha perdut 2.234 vots, JxC i el PP han pujat una mica però Cs i Comuns també en perden. I que la CUP hagi obtingut 3.300 vots, també ens n'ha restat als altres».

El portaveu del PSC i regidor a l'Ajuntament de Manresa va seguir la nit des de la delegació del Govern a Catalunya, on treballa com a adjunt al gabinet de premsa. A la seu del PSC a la capital del Bages van ser quatre gats fins a quarts de 12 de la nit, quan els apoderats van començar a arribar dels col·legis electorals. Entre altres, hi havia Tomàs Casero, que anava al número 18 de la llista del PSC per Barcelona; el regidor de Manresa Quim Garcia; Cristófol Gimeno i Mercè Cardona, secretaris de la federació comarcal; i la santjoanenca Elia Tortolero, que va arribar molt tard, i la qual no ha acabat repetint com a senadora.