El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va proposar anit la convocatòria d'un congrés extraordinari, després de l'enfonsament del partit, en el qual els militants decideixin sobre el seu lideratge i «prenguin les regnes del futur del partit» davant un escenari polític que veu «molt complicat». Rivera va convocar per a avui una executiva urgent en la qual s'analitzarà la desfeta electoral i es prendran totes les decisions pertinents, va dir.

Després de felicitar el candidat socialista, Pedro Sánchez, per la seva victòria, Rivera va reconèixer «el mal resultat» i va sostenir que «els espanyols han volgut més Sánchez», però també «menys centre polític», en al·lusió als 52 escons que ha obtingut Vox. Rivera es va desmarcar del triomfalisme d'altres líders polítics que en anteriors comicis, malgrat obtenir pitjors resultats, van qualificar-los d'«històrics» i va insistir que Ciutadans ha obtingut uns «mals resultats, sense pal·liatius ni excuses».

Com a líder polític, va prosseguir, tant en un equip com en una empresa cal assumir que «els èxits són de tots» i que els «mals resultats» han de ser assumits «en primera persona pel líder», va admetre. El líder de Ciutadans va dir que assumeix «el que han votat els espanyols» i va afirmar que advoca per «l'honradesa en la política», cosa a la qual, segons Rivera, els polítics «no estan acostumats». Finalment, va agrair els 1,6 milions de vots que ha obtingut la seva formació.

El partit taronja s'ha convertit en el partit més damnificat per la repetició de les eleccions generals, en sumar només 10 diputats, 47 menys que el mes d'abril.

Amb aquests resultats, que són pitjors que les enquestes, part de l'equip de confiança de Rivera també ha quedat tocat, perquè José Manuel Villegas, Fran Hervías i Juan Carlos Girauta s'han quedat sense escó. Ciutadans, que en els comicis del 28 d'abril va aconseguir representació a totes les comunitats autònomes, a excepció del País Basc, ara ha desaparegut en 13, i la seva desena de diputats procedeixen d'Andalusia, Madrid, Catalunya i Comunitat Valenciana. Per tant, el partit d'Albert Rivera no han aconseguit treure rèdit polític d'aquelles comunitats autònomes on cogoverna amb el PSOE o el PP, i en les quals, per tant, s'estan començant a aplicar les receptes taronges. Passa el mateix a Castella i Lleó i Múrcia, on no han aconseguit ni un diputat, o a les d'Andalusia i la Comunitat de Madrid, on ha patit un important revés: a Madrid ha baixat de 8 a 3 diputats, i a Andalusia, d'11 a 3. A Catalunya, per la seva banda, on Ciutadans és el primer partit de l'oposició, només ha aconseguit dos escons, tres menys que fa sis mesos, mentre que a la Comunitat Valenciana, una altra de les grans places dels taronges, ha aconseguit només dos escons, quatre menys que en el 28-A.