El corrent Anticapitalista, que està integrat a Podem, creu que el govern de coalició entre PSOE i Unides Podem «no era la millor opció» després de les generals, i avança que al nou Executiu que es formi les pròximes setmanes li exigirà «la derogació de les dues reformes laborals, la derogació de la Llei Mordassa i solucionar de manera democràtica i amb diàleg el conflicte català» amb un referèndum com el celebrat el 2014 a Escòcia.

En una entrevista concedida a Europa Press, el portaveu d'Anticapitalistes, Raúl Camargo, assenyala no obstant això que malgrat que l'experiència de governs anteriors del PSOE no els fa ser optimistes, jutjaran l'acció d'aquesta coalició segons vagin coneixent les mesures que desenvolupen.

«L'experiència -amb el PSOE- en 30 anys no és positiva, ha demostrat els límits del partit a l'hora d'atendre les demandes de la classe treballadora i dels col·lectius socials, i hauríem preferit que -Podem- no hagués entrat» al Govern, va assenyalar. Camargo apunta que el més apropiat hauria estat «un acord d'investidura i fiscalitzar pas a pas».

Amb tot, des d'Anticapitalistes avancen que al nou govern, en el qual el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ostentarà una vicepresidència, li exigiran que compleixi la demanda dels col·lectius i moviments socials.

Llei Mordassa, Catalunya

En aquest sentit, Camargo recalca que s'han de derogar les dues reformes laborals -tant la del PSOE com la del PP-, posar fi a la llei educativa actual, també eliminar la coneguda com a Llei Mordassa, garantir la sanitat universal, una política d'asil i refugi oberta -«i no construir murs i tanques»-, i solucionar «de manera democràtica i amb diàleg el conflicte català».

Sobre aquesta qüestió, des d'Anticapitalistes lamenten que en el preacord signat dimarts per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es parli de garantir la convivència a Catalunya, atès que opinen que el que existeix no és un problema de convivència sinó «un problema polític». Segons el parer de Camargo, amb «els estrets marges de la Constitució» no es resoldrà, i opina que la solució passa per celebrar un referèndum com el d'Escòcia.

Per a Raúl Camargo, malgrat les bones intencions que pugui haver-hi des de la formació morada per influir en decisions del nou Executiu de progrés, la presència del PSOE hi serà majoritària i no veuen els de Pedro Sánchez enfrontant-se als poders econòmics perquè prevalguin polítiques que vagin en favor de les majories socials.