La direcció nacional del PP reconeix que està «damunt la taula» la unió de PP i Ciutadans (Cs) a través de la plataforma Espanya Suma perquè l'objectiu ha de ser «reconstruir tot l'espectre de centredreta». Encara que no és una opció a curt termini, els populars volen avançar en aquesta suma, màximament quan les eleccions basques se celebrin la tardor del 2020 i és possible que també hi hagi eleccions a Catalunya.

El mateix líder del Partit Popular, Pablo Casado, va afirmar dimarts davant el Comitè Executiu Nacional del seu partit que si hagués prosperat la coalició Espanya Suma entre PP i Cs haurien aconseguit 118 escons en les eleccions generals, al mateix temps que va subratllar que 1,2 milions de vots a Cs i Vox no han aconseguit representació parlamentària.

De la mateixa manera, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, considera que Espanya Suma és un projecte «que avui està molt en l'actualitat» perquè si hagués fructificat haurien «guanyat les eleccions al PSOE», que «hauria caigut per sota dels 110 escons». Per això, va assenyalar que cal «treballar junts per reconstruir tot l'espectre del centredreta a Espanya», atès que «si segueixen dividits, Pedro Sánchez guanyarà i Pablo Iglesias continuarà sent vicepresident». «S'imposa fer una reflexió sobre aquestes qüestions, però és una reflexió a llarg termini perquè ara el que toca és fer front a Sánchez», va dir.