De menú hi havia pica-pica, amanida i peix. I de postres... debat electoral entre els 10 candidats a l'alcaldia de l'Ajuntament de Manresa. El va organitzar dijous al vespre el grup Tertúlies a la Cuina coincidint amb l'inici oficial de la campanya. No hi va haver el que s'entén pròpiament com un debat. Impossible fer-ho amb 10 si no es vol fer etern. El model era preguntes que havien de respondre en un minut, o un sí o un no.

L'únic moment en què hi va haver certa tensió va ser quan el moderador, l'advocat Josep Maria Descals, va treure el tema de la desaparició de Caixa Manresa, tenint en compte que l'Ajuntament formava part dels òrgans de direcció.

L'alcalde i candidat de CiU, Valentí Junyent, i l'alcaldable socialista Felip González van admetre que no s'havia donat prou informació del tema. Junyent va afirmar que se sentia enganyat i decebut, i González va tibar de sinceritat: "no tinc informació d'això". Això sí, va defensar la "bona fe" dels membres del consell d'administració de l'entitat, entre els quals membres de l'anterior tripartit, enfront els gestors de la caixa.

Llavors va entrar a escena el candidat de la CUP, Jordi Masdeu. Va acusar Junyent i González de «fer-se els despistats». Va recordar que el seu grup va presentar una moció per crear una comissió d'investigació sobre Caixa Manresa «i ens van dir tontos i que no sabíem de què parlàvem».

A part d'aquest desencontre, no hi va haver cap altre moment d´intensitat. Els missatges dels candidats van ser generalistes, i entremig missatges gens subliminals que s´enviaven els uns als altres, com quan Lluís Cano, d´Iniciativa, va dir que hi ha dos models de ciutat: el de CiU, ERC i la CUP, i el «transformador» d´ICV; o com quan González va insistir, com ha fet altres cops, que a Manresa li falta lideratge. Culell va remarcar que si hagués de pactar preferiria fer-ho amb el centredreta nacional (CiU) i l´esquerra independentista (CUP).

Se´ls va planterjar un repte. Que triessin qui els hi agradaria tenir de número 2 entre la resta de candidats. González (PSC) va triar Culell (ERC); Beltran (PP) a Junyent (CiU); Escolà (Democràcia Municipal) a Masdeu (CUP); Masdeu a Escolà; Culell a Junyent; Junyent no va concretar; Rosa Hernández (Millor Manresa) a Masdeu; Cano (ICV) a Hernández; Antonio Espinosa (Ciutadans) a González i Sebastià Llort (PxC) a Hernández.

Hi va haver opinions que van cridar l´atenció, com quan el candidat de Plataforma va dir que la immigració no és el principal problema de la ciutat, tot i que és el seu principal argument, o quan Beltran va opinar que al carrer no hi ha conflicte lingu?ístic.

El debat va tenir la col·laboració de Regió7 i del Grup Taelus. Va ser retransmès en directe per Canal Taronja.