El barri vell de Manresa s'ha degradat amb el pas dels anys. El candidat del PSC, Felip González, creu que aquest problema «no es pot solucionar en un mandat» però, en una entrevista a l'Agècnia Catalana de Notícies (ACN), ha explicat una sèrie de mesures que poden millorar la seva imatge. Una d'aquestes propostes és la d'oferir microcrèdits sense interès als propietaris per poder rehabilitar els seus habitatges. González creu que «de la mateixa manera que s'han trobat diners per als emprenedors, l'Ajuntament també en pot destinar per arreglar els habitatges». El candidat socialista també ha avisat que el barri vell «no es pot aturar tal com ha passat en aquest mandat" i que s'han de fer accions «encara que siguin poques».

El govern municipal de Manresa (CiU) ha ofert en aquest mandat microcrèdits de fins a 5.000 euros a emprenedors per fomentar la creació de noves empreses i a modernitzar l'activitat econòmica de petits negocis. El candidat del PSC a l'alcaldia, Felip González, proposa agafar aquest model i traslladar-lo a la rehabilitació d'habitatges. González pensa que aquesta mesura és «factible» perquè ha funcionat amb els emprenedors i considera que «no es pot fer servir l'argument que no hi ha diners». Amb aquesta mesura, segons el candidat, d'aquí a quatre anys «hi hauria un paquet de diners per destinar a la rehabilitació d'habitatges».

Sobre la recuperació del barri vell, González diu que «s'ha de ser conscient que és un objectiu a llarg termini», però que les accions «no es poden aturar tal com ha passat en aquest mandat». El socialista proposa que els blocs d'habitatges que estiguin en ruïna s'adquireixin per part de l'Ajuntament i s'enderroquin «per esponjar la ciutat i fer places més amples». L'alcaldable creu que el tema dels locals buits al barri vell «va molt lligat a la crisi econòmica» i que «no es poden fer miracles» per incentivar l'obertura de comerços. Davant aquesta situació, González ha exposat com a mesura per evitar «la imatge dolenta» de les botigues tancades, fomentar que els propietaris arreglin els aparadors dels locals buits com s'ha fet a municipis com Manlleu i així fer un nucli antic «més agradable». González, també ha promès «diàleg» amb les associacions de comerciants de la ciutat per millorar la situació del comerç. El candidat, en converses que ha tingut amb representants del sector, ha pogut constatar que «falta lideratge» i ha promès «un Ajuntament que lideri la realitat per trobar el desllorigador».